Kattopalvelut huipputekijältä
katonkorjaus-banner
ENSILUOKKAISTA KATON KORJAUSTA JA HUOLTOA
Korjaamme ja huollamme katosta ja rakennuksesta riippumatta!

Huopakattoremontti kilpailukykyiseen hintaan

Huopakattoremontti vaatii roppakaupalla ammattitaitoa, sillä katosta pitää saada tiivis ja turvallinen. Oikein asennettu bitumikatto kestää jopa 40 vuotta, joten tässä urakassa kannattaa luottaa alan ammattilaisiin. Kun tilaat rivitalon, vapaa-ajan asunnon, omakotitalon tai kerrostalon bitumikaton meiltä, saat sen kilpailukykyiseen hintaan. Kunnioitamme sopimustamme, joten venyvistä aikatauluista ei ole pelkoa – sen enempää kuin paisuvasta budjetistakaan. Koko urakka vanhan katon purkamisesta uuden alus- ja pintakermin asentamiseen sekä katon varusteluun etenee huippuluokan ammattitaidolla. Jokainen asentamamme huopakattonaulakin kertoo erinomaisesta ammattiosaamistamme. Tämän katon alla tulee asumaan seuraavakin sukupolvi!

Jos et ole vielä päättänyt sitä, millaisen katon haluat, kannattaa harkita vakavasti bitumikattoa, mikä kestää kaikenlaisia rasituksia pakkasista ilmansaasteisiin erittäin hyvin. Tämä katto sopii kaikenlaisille ja kaiken muotoisille katoille, sillä se voidaan elastisuutensa ja vedenpitävyytensä ansiosta asentaa niin tasakatolle kuin monimuotoisellekin katolle. Tasakatolle sopii hitsattava tiivissaumakate. Jonkin verran jyrkemmille katoille voimme asentaa myös perinteikkään kolmiorimakatteen tai esimerkiksi palahuopakatteen eli bitumipaanukaton. Jälkimmäinen koostuu nimensä mukaisesti todella monesta huopalaatasta. Me emme vain asenna kaikkia erilaisia huopakattoja, vaan tarjoamme luotettavaa ja laadukasta palvelua myös niiden varustelemiseen, huoltamiseen ja korjaamiseen – kattoreikiä ja muita pikkuvaurioita esiintyy käytännössä jokaisella katolla.

Tarjouksen bitumikattosi purkamisesta ja uusimisesta saat seuraavasti: ota yhteyttä puhelimella tai sähköisesti, niin sovimme arviointikäynnistä. Kun olemme nähneet rakennuksesi katon omin silmin, laadimme hyvällä hinta-laatusuhteella varustetun tarjouksen katon uusimisesta. Meidän tekemämme kattoremontti on kotitalousvähennyskelpoinen, kuten kaikki muutkin omakotitalon tai kesämökin huopakattotyöt. Olemme aidosti asiakkaan asialla: siksi tarjoamme joustoa kattoremontin maksuun (hae vaikka kauttamme saatavilla olevaa remonttilainaa) ja tarjoamme kaikkien kattotöiden yhteydessä koko katon kuntotarkastuksen. Tämä kuntotarkastus paljastaa sen, jos piipun juuri vuotaa, katolla on poistamista odottavia sammaleita, huopakaton pinnoite pitäisi uusia tai kattokaivojen lämpövastukset eivät enää toimi.

Huopakattoremontti kilpailukykyiseen hintaan

Haluatko katon, mikä puhdistaa ilmaa?

Joskus kauan sitten bitumikatot tehtiin paperista (mikä oli uitettu tervassa ja päällystetty hiekan ja tervan sekoituksella). Kehitys kulkee aina eteenpäin: pinnoitettu raakahuopa piti jo paremmin vettä, kunnes keksittiin lasikuituhuovat yleistyivät. Viimeisin innovaatio on kestävä, joustava ja hyvin vedenpitävä kumibitumikate. Bitumikatteissa on valinnan varaa, joten löydät varmasti juuri sinun rakennukseesi sopivan vaihtoehdon. Et tule katumaan valintaasi, sillä huopakattoa on suhteellisen helppoa varjella sen pahimmilta vihollisilta eli auringolta ja sammaleilta. Jos katolle ei ilmaannu sen kuntoa heikentäviä sammaleita eikä aurinko pääse kuivattamaan katteen pintaa niin paljoa, että se alkaisi halkeilla, on huopakatto mitä kestävin katto. Huopakaton alla asuvan ei tarvitse olla sydän syrjällään, vaikka sataisi kaatamalla, sillä huopakaton saumat eivät anna hevillä periksi. Talvella ei ole pelkoa pakkasrapautumisesta, eivätkä ilmansaasteidenkaan happamuudet vaurioita tätä kattoa. Toki joitain korjaustarpeita tulee varmasti esiintymään huopakaton neljä tai viisi vuosikymmentä kestävän elinkaaren aikana, mutta nopealla aikataululla toteutetut korjaukset pelastavat isommilta katastrofeilta.

Uudenaikaiset kattohuovat ovat usein itseliimautuvia. Halutessasi voit valita kattohuovan, mikä puhdistaa ilmaa. Uudessa huopakatossasi voi olla sellainen pinnoite, mikä neutraloi ilmansaasteita, esimerkiksi liikenteen ja teollisuuslaitoksien tuottamia typpioksidipäästöjä. Mihin tämä perustuu? Se perustuu pinnoitteessa olevaan titaanidioksidiin, mikä toimii katalyyttinä. Se toimii yhdessä auringon kanssa muuttaen ilmassa olevat typpioksidit pieneksi ja vaarattomaksi määräksi nitraattia. Nitraattikertymät poistuvat huopakatoltasi sateen ja tuulen mukana. On olemassa myös kiviteräskatteita, joilla kattoon saa hieman tiilikattoa muistuttavan, todella kestävän ja hyvin ulkopuolisia ääniä vaimentavan vesikatteen.

Voit myös pyytää meiltä kolmirimakaton – osaamme asentaa sen yhtä taidokkaasti kuin nykyaikaiset liimattavat tai hitsattavat tiivissaumakatteet. Kannattaa ottaa huomioon, että kolmiorimakatetta ei voida asentaa, ellei katon kaltevuus ole ainakin 1:3 eli 18 astetta. Tarvittaessa voimme muuttaa kattosi harjakulmaa eli tehdä siitä tarpeeksi jyrkän. Kokeneilta ja nerokkailta ammattilaisiltamme onnistuu tällainenkin kattotyö muitta mutkitta.

Kattohuovan asennus on suhteellisen joutuisaa

Kattohuovan asentaminen on joutuisaa, jos asialla ovat kokeneet ja ammattitaitoiset ammattilaiset. Parhaat ammattilaiset huopakattotöihin – niin huopakaton korjaamiseen kuin uusimiseenkin – tavoitat meidän kauttamme, joten ota yhteyttä heti, kun huopakattoremontti alkaa olla ajankohtainen! Me toteutamme myös haasteelliset kohdat, kuten läpiviennit, tiiviisti ja turvallisesti. Hitsaaminen vaatii kokemusta kuumatekniikoista – meiltä löydät erinomaiset ammattilaiset myös tähän puuhaan. Pintahuovan alle asennetaan aluskermi, mikä varmistaa katon vesitiiviyden, vaikka jotain odottamatonta sattuisi, ja katto alkaisi vuotaa. Jopa tiivissaumakatteen saumat voivat alkaa vuotaa, jos katon päälle jää seisovaa vettä.

Mitä muutoksia huopakattoremontin yhteydessä voidaan toteuttaa?

Huopakattoremontin yhteydessä voidaan tehdä monenlaisia muutoksia, joilla katosta saadaan sellainen, että se palvelee paremmin omistajansa tarpeita. Jos kattohuopa ei enää houkuttele, voidaan uudeksi vesikatteeksi asentaa vaikka peltikatto. Joissain tapauksissa peltikatto voidaan asentaa suoraan vanhan huopakatteen päälle – tällainen kattoremontti on hyvin edullinen toteuttaa, sillä vanhan katon purkamiseen ei kulu aikaa, vanhaa vesikatemateriaalia ei tarvitse toimittaa jäteasemalle eikä uuden peltikaton alle tarvitse hankkia erillistä aluskatetta. Riittää, että vanha huopakatto puhdistetaan ja tiivistetään huolella. Vanhan huovan päälle ei saa jäädä roskia, joiden takia katteiden väliin voisi ilmaantua kosteutta. Vanha huopakatto on myös tiivistettävä huolella, eli vanhat ilmakuplat on puhkaistava ja kaikki reiät tai huonokuntoiset saumat on tiivistettävä. Peltikatto ei ole koskaan täydellisen vesitiivis katto, vaan peltien saumoista tai esimerkiksi kiinnikkeiden kohdalta saattaa päästä kosteutta katon alle. Tiivis huopa peltikaton alla estää kosteuden pääsyn eristeisiin tai kattorakenteisiin. Huopakaton tilalle voidaan asentaa myös palahuopakatto. Tässäkään tilanteessa vanhaa huopakattoa ei ehkä ole pakko purkaa, jos katon rakenteet ovat sellaisessa kunnossa, että ne selviävät tehtävästään vielä ainakin 50 vuotta.

Onko jo aika luopua tasakatosta?

Katosta voidaan kattoremontin yhteydessä tehdä myös aiempaa kaltevampi tai loivempi. On hyvä ottaa huomioon, että kaikki rakennuksen ulkonäköä muuttavat toimenpiteet saattavat edellyttää toimenpideluvan hankkimista. Asia on helppo selvittää ottamalla yhteyttä rakennusvalvontaan. Kun lupa-asiat on selvitetty, voimme vaihtaa tasakaton pulpettikatoksi tai esimerkiksi harjakatoksi. Satulakattoa on helpompi huoltaa kuin tasakattoa, sillä vesi ja lumi poistuvat helpommin, ja välikaton kunnonkin pääsee tarkastamaan avaamatta vesikattoa. Tasakaton vaihto harjakatoksi ei ole kaikista yksinkertaisin toimenpide, mutta me olemme juuri oikea kattourakoitsija tällaiseen urakkaan. Meiltä sujuu niin kattotuolien asentaminen kuin esimerkiksi mahdollisen savupiipun pidentäminen.

Uusia kattotuotteita ja eristeitä – miksipä ei?

Kattoremonttiin voidaan yhdistää monia muitakin kattotöitä. Kattoremonttia suunnitellessa kannattaa tarkastaa kaikki kattotarvikkeet kriittisellä otteella. Ovatko kattovarusteet jo ikäloppuja, ruosteisia tai muutoin huonokuntoisia? Kannattaako vanhoja lapetikkaita, lumiesteitä tai räystäskouruja enää asentaa uudelle katolle? Kattoremontin yhteydessä kattoturvatuotevalikoiman uusiminen onnistuu hyvin kustannustehokkaasti. Omakotitalon, kerrostalon, vapaa-ajan rakennuksen tai jonkin muun kiinteistön kattoa voidaan varustella myös sellaisilla kattotuotteilla, joita sillä ei ole aikaisemmin ollut. Katolle voidaan asentaa vaikkapa kattoikkuna, aurinkopaneeleita tai asunnon ilmanvaihtoa parantavia huippuimureita ja ilmanvaihtoputkia. Kattoikkunaa ei suotta pidetä riskirakenteena. Jos se on asennettu väärin tai sen huolto on laiminlyöty, kattoikkuna voi vuotaa vettä katon alle. Tilaa kattoikkunan asennus meidän ammattilaisiltamme, niin kattoikkuna tulee asennettua, tiivistettyä ja eristettyä niin, että kosteusvaurioista ei tarvitse olla huolissaan. Oikein asennettu kattoikkuna tuo sisätiloihin valoa ja tunnelmaa. Lisääntynyt valo saa tilan tuntumaan suuremmalta ja viihtyisämmältä. Kattovarusteita (kuten juuri kattoikkunoita) voidaan asentaa myös vanhoille katoille. Ota silloinkin yhteyttä meihin, niin saat ammattitaitoista asennuspalvelua!

Katon alle voidaan kattoremontin yhteydessä tuoda myös lisää eristeitä. Eristeiden suhteen ei kannata nuukailla, sillä eristeiden tehtävä on pitää lämpö sisätiloissa ja ehkäistä erilaisia kosteusongelmia. Uudet eristeet saattavat tuoda asunnon lämmityskuluihin jopa satojen eurojen vuotuiset säästöt! Mitä vähemmän lämpöä nousee välikatolle, sen parempi, sillä varsinkin runsaslumisina talvina se saattaa johtaa saumavuotoihin. Välikatolle päässyt lämpö jatkaa matkaansa katon läpi, sillä vesikatto ei ole lämpöeriste (siksi huopakattoremontti voidaan toteuttaa mainiosti myös talvella). Lämpö sulattaa katolla olevaa lunta, ja lumen paino voi saada katon saumat tai jiirit vuotamaan. Osa sulamisvedestä voi jäätyä katon räystäille. Jääkerroksen takana voi näin ollen olla runsaastikin sulaa vettä, mikä koettelee tiiviitäkin saumoja erityisen paljon.

Uudet eristeet ovat oikein hyvä idea, jos kattosi tarkastanut asiantuntija ilmoittaa eristeitä olevan liian vähän tarpeeseen nähden. Jopa 20 % lämmöstä voi karata juuri yläpohjan kautta, vaikka lämpöhukkaa tapahtuu myös seinien kautta. Vaikutus lämmityskuluihin voi siis olla tuntuva, ja asumisviihtyisyyskin paranee, kun rakenteet pysyvät paremmin lämpiminä, ja veto lakkaa. Suosittelemme uusiksi eristeiksi hengittävää puhallusvillaa, mikä sopii niin uusien kohteiden kuin saneerauskohteidenkin eristämiseen.

Kohtuullisella hinnalla näyttävä ja kestävä katto

Bitumikatto on hyvä ratkaisu kaikille edullista, mutta kestävää ja hyvännäköistä kattoa etsiville. Itse kermit eivät ole hinnalla pilattuja, ja niiden asentaminen sujuu meidän kokeneilta ammattilaisiltamme hyvin joutuisasti. Voi olla, että rakennuksessasi on uusi katto jo parissa päivässä. Jos katon alla on kosteusvaurioita, kattoremonttiin saattaa mennä pidempäänkin. Tarkka arvio kattoremontin kestosta selviää tullessamme paikan päälle kattoasi tutkimaan. Tämän katselmuksen perusteella olemme valmiita laatimaan myös tiukan tarjouksen kattosi uusimisesta. Esittämämme tarjous koskettaa aina täyden palvelun urakkaa, eli hinnassa ovat mukana kaikki materiaalit ja työtunnit aina loppusiivoukseen asti. Asiakkaan ei siis tarvitse nähdä lainkaan vaivaa kattoremontin takia sen jälkeen, kun on ottanut yhteyttä ja laatinut kanssamme sopimuksen.

Voimme selvittää huopakattoremontin kokonaishinnan jo etukäteen, sillä meillä on takanamme lukuisa määrä kattoremontteja. Kun tulemme paikan päälle nähdäksemme, kuinka helposti katto on saavutettavissa, vaatiiko se korkeutensa tai kaltevuutensa perusteella rakennustelineiden pystyttämistä (tai esimerkiksi nostinkoriautojen paikan päälle tuontia), missä kunnossa katon alla olevat rakenteet ovat ja kuinka paljon katolla on yksityiskohtia, tiedämme oikean hinnan katon uusimiselle. Edullisimmillaan huopakattoremontti on silloin, kun katon rakenteita ei tarvitse kunnostaa tai uusia. Paras vinkkimme kaikille huopakattojen omistajille onkin, että katon uusiminen kannattaa tilata siinä vaiheessa, kun katto on vielä tiivis. Jos katto ehtii haurastua niin paljon, että se alkaa vuotaa, aiheutuu kosteusvaurioiden kunnostamisesta ylimääräisiä kustannuksia. Vaikka rakenteita tulisikin uusia tai korjata, saat kattoremontin meiltä siitäkin huolimatta varsin kilpailukykyiseen hintaan, ja töiden osuuden voit vähentää verotuksessa. Kaikki omakotitalon ja kesämökin kattotyöt ovat verovähennyskelpoisia, kun tilaat ne meiltä – lisäksi kannattaa muistaa kauttamme haettavissa oleva, joustava remonttilaina.

Miten pidentää uuden huopakaton ikää?

Jokainen huopa- eli bitumikaton omistaja toivoo katolleen mahdollisimman pitkää elinkaarta, ja mieluiten ilman isompia korjauksia. Olemme mielellämme apunasi kattosi elinkaaren pidentämisessä ja sen korjaustarpeiden vähentämisessä, joten ota yhteyttä ja luota asiantuntijoihimme. Kun huollatat ja korjautat kattoasi saamiesi suositusten mukaan, kestää sama katto neljä vuosikymmentä ja ehkä vielä vähän enemmänkin. Miten saat kuulla asiantuntijoidemme suositukset? Lähde liikkeelle vaikka siitä, että tilaat meiltä katon kevät- tai syyshuollon. Tulemme puhdistamaan paritalonne, kerrostalonne, kesämökkinne tai rintamamiestalonne huopakaton ja sen sadevesijärjestelmän (joko kattokaivot tai vesikourut ja alastuloputket). Voit tilata myös muuta sillä erää tarvittavaa, esimerkiksi irronneen piipunhatun kiinnittämisen, savuhormin saneerauksen, sadevesijärjestelmän sulanapitokaapelien asentamisen tai vaikka sammalenpoiston. Jokainen kattotyö tehdään ennennäkemättömällä ammattitaidolla, ja lisäksi asiakkaalle tarjotaan täysin ilmainen katon kuntotarkastus.

Kuntotarkastuksen aikana katon kunto tarkastetaan varsin huolellisesti. Käymme läpi katon kaikkien saumojen ja kiinnitysten tiiviyden, katteen pinnoitteen kunnon, kaikkien kattotarvikkeiden ja suojapellitysten kunnon sekä esimerkiksi katon alapuolisten rakenteiden kunnon. Kaikki huolto- tai korjaustarpeet johtavat tarttumisen arvoiseen tarjoukseen. Kun tartut tarjoukseemme, porhaltavat huopakattoammattilaisemme paikalle asianmukaisin materiaalein ja työkaluin varustettuina, ja laittavat kattosi jälleen ensiluokkaiseen kuntoon. Kattotarkastajilta kuulet myös siitä, kun katto on aikanaan uusittava. Monet vauriot ovat korjattavissa edullisin ja nopeatekoisin täsmäpaikkauksin, mutta kovin vanhaa ja vaurioitumisaltista huopakattoa ei kannata enää korjata. Uusia korjaustarpeita on tiedossa jatkuvalla syötöllä, ja kattorakenteet ovat koko ajan vaarassa kastua ja lahota. Kerromme heti, kun alkaa olla taloudellisinta suorittaa huopakattosaneeraus. Usein riittää pintahuovan että aluskermin uusimisen, mutta jos umpilaudoitus tai vanerointi on kärsinyt tai muut rakenteet huonossa kunnossa, on purkutöitä tehtävä enemmän.

Huolettomuutta lisätään huopakattohuolloilla

Huopakaton kuntoa tuetaan kattohuolloilla, joista tärkein on edellä esitelty katon kuntotarkastus. Kerrostalon, omakotitalon tai minkä tahansa muun rakennuksen katto pitää tarkastaa kahdesti vuodessa, jotta huollot ja korjaukset olisi mahdollista toteuttaa ajallaan. Ensimmäinen tarkastus on syytä ajoittaa aikaan heti lumen sulamisen jälkeen, sillä talviaikaiset koettelemukset ovat saattaneet vaurioittaa kattoa. Seuraava tarkastus kannattaa teettää juuri ennen uuden talven koittamista, jotta talven mittaan ei tarvitsisi surra sitä, jäikö katto tarpeeksi tiiviiksi syksyllä. Aikainen kevät ja loppusyksy ovat oikea aika hoitaa myös bitumikatteen puhdistus. Roskien poisto vähentää katon sammaloitumista. Roskia ei kannata kuitenkaan poistaa harjaamalla. Muut katot kestävät hyvin harjaamista, mutta bitumikatteen herkkää kivisirotepintaa ei kannata suotta rasittaa karkeilla harjaksilla. Jotta katteen pinta ei vaurioituisi, kannattaa bitumikate puhdistaa ilmapuhaltimilla.

Uutta kattoa suojaa pinnoite. Pinnoite vähentää sammaleiden kasvamista katteelle, ja suojaa sitä auringon ultraviolettisäteiden kuluttavalta vaikutukselta. Pinnoite kuluu pois vähitellen. Varsinkin, jos kattoa ei puhdisteta kahdesti vuodessa, se alkaa sammaloitua. Sammaloitumista ruokkivat myös talon läheisyydessä sijaitsevat puut, mitkä roskaavat kattoa ja varjostavat sitä. Sammaleiden poistossa ei kannata edes harkita mekaanisia menetelmiä, onhan bitumikatto niin helposti vaurioituva. Katon pesu ja sammalenpoistoaineen levitys saavat sammalet katoamaan useiden vuosien ajaksi. Sammalenpoistoaine imeytyy syvälle katteeseen eliminoiden kaikki sieltä löytyvät juuret ja itiöt, mutta se ei heikennä itse katteen kuntoa millään lailla.

Pinnoite voidaan uusia noin puolivälissä kerrostalon, rivitalon tai esimerkiksi rantamökin bitumikaton elinkaarta. Tällainen katon pesu ja pinnoitus -urakka saa katon aivan uudenveroiseksi, sillä huopakattopinnoite palauttaa katon elastisuuden, kauniin värin ja suojan aurinkoa ja sammaleita vastaan. Jos katon alle on jo syntynyt kosteusvaurioita, ei pinnoitusta kannata toteuttaa, vaan katto on paras purkaa, kunnostaa ja uusia.

Saat meiltä myös huopakatolle tarpeeksi hellävaraiset lumenpudotukset sekä jäänsulatukset. Jää ja liika lumi kannattaa poistaa katolta, koska ne uhkaavat rakennuksen läheisyydessä liikkuvien ihmisten turvallisuutta. Lisäksi lumi ja jää voivat vaurioittaa kattoa, kattotarvikkeita ja jopa katon rakenteita, jos kyseessä on oikein poikkeuksellisen runsasluminen talvi.

Vieritä ylös