Kattopalvelut huipputekijältä
katonkorjaus-banner
ENSILUOKKAISTA KATON KORJAUSTA JA HUOLTOA
Korjaamme ja huollamme katosta ja rakennuksesta riippumatta!

Palahuopakaton, eli bitumipaanukaton korjaukset ja kattoremontit samasta osoitteesta

Palahuopakaton paikkaaminen ja korjaaminen ei ole aivan yksinkertaista. Katolla liikkuessa tarvitaan työturvallisuustuotteita ja uskallusta askaroida yläilmoissa – varsinkin, kun katto on usein liukas. Jotta katto tulee korjattua luotettavan tiiviillä tavalla, tarvitaan roppakaupalla asiantuntemusta, ja tietenkin oikeanlaisia työvälineitä ja osaamista niiden käyttöön. Esimerkiksi kumibitumiliiman käsitteleminen ei ole siitä helpoimmasta päästä. Katon korjaajat saisivat mielellään olla myös tunnollisia ja motivoituneita, jotta katto tulisi korjattua määräajassa ja ilman huolimattomuusvirheitä. Valitse kattofirmaksesi meidät, niin saat aina parasta ja ammattitaitoisinta kattopalvelua! Tuomme tullessamme rakennustelineet, nostimet ja työkalut, joita käyttelemme taidokkaasti, ja tiedämme mistä hankkia laadukkaat materiaalit merkille pantavan edullisin hinnoin. Takaamme, että kaikki tulee laitettua kerralla kuntoon. Tämän uskallamme luvata siksi, että tarjoamme kaikkien tekemiemme kattotöiden yhteydessä ilmaisen katon tarkastuksen. Jos jotain huollettavaa tai lisää korjattavaa sattuisi löytymään, voit olla varma, että saat meiltä siitä edullisen tarjouksen. Hinta ei muodostu esteeksi, ovathan edulliset hintamme kaiken lisäksi kotitalousvähennyskelpoisia. Yllättävätkin korjaustarpeet saa teetettyä asianmukaisella nopeudella, kun haet kattokorjaukselle kauttamme joustavan rahoituksen.

Palahuopakatto on tyylikäs ja moneen eri rakennukseen sopiva katto, minkä alla viettää jopa 40 vuotta. Pisin mahdollinen käyttöikä on edessä säännöllisesti huolletulla laattakatolla. Palvelemme tasokkaasti myös kaikissa bitumikaton huoltoon liittyvissä asioissa, joten olemme ainut kattofirma, jota tulet tarvitsemaan. Kun katto on aika uusia, saat siitäkin parhaan tarjouksen tältä kattourakoitsijalta. Emme palvele vain yksityisasiakkaita, vaan myös eri kokoisia taloyhtiöitä ja yrityksiä, eikä mikään Suomesta jää katveeseen, sillä toiminta-alueemme kattaa koko maan.

Palahuopakaton korjaus

Kattokorjauksista voi selvitä hyvin edullisesti, kun asialla olemme me

Mikäli paritalon, omakotitalon, rivitalon tai muun rakennuksen palahuopakatossa esiintyy vain jotain pientä korjattavaa, on korjauslaskukin pieni ja edullinen. Emme korjaa sitä, mikä ei ole rikki, emmekä ryhdy myymään esimerkiksi kattoremonttia, jos kyse on vain yksittäisestä reiästä tai irronneesta paanusta. Teemme tarjouksen siitä, mitä katosta pitää korjata, ja tarjoamme kaupan päälle ilmaisen kattotarkastuksen, jotta muut vauriot tai huoltotarpeet tulisivat huomattua. Jos katolle ei tarvitse tehdä muuta kuin korjata yksi reikä, koskettaa tarjouksin vain yhden reiän korjaamista. Katon korjaaminen ei ole kallista, kun asialla on avoimin kortein ja asiantuntevien ottein toimiva kattofirma!

Muita edullisia täsmäkorjauksia palahuopakatolla ovat esimerkiksi piipunjuuren tai jonkin muun läpiviennin tiivistäminen, lahonneiden otsa- tai räystäslautojen uusiminen, myrskyssä irronneiden ja maahan pudonneiden kattoturvatuotteiden kiinnittäminen takaisin kattoon sekä kattovuodon korjaaminen, jos aluskermi on estänyt katon alapuolisia osia kastumasta. Mikäli aluskermi on pettänyt, joudutaan se korjaamaan, ja kastuneet puurakenteet kunnostamaan. Luultavasti joudumme uusimaan myös yläpohjan eristeet. Vuotavan palahuopakaton korjaamiselle tulee tällaisessa tilanteessa tietenkin enemmän hintaa, mutta kustannukset pysyvät silti kurissa, olemmehan tunnettuja kilpailukykyisistä hinnoistamme. Kattovuodon korjaamista ei auta turhaan lykätä, sillä vauriot tulevat vain kasvamaan ja muuttumaan vaikeammin (lue: kalliimmin) korjattaviksi. Kastuneisiin puurakenteisiin voi syntyä lahoa, eristeisiin puolestaan hometta.

Kattoremonttia tarjotaan sinulle vasta siinä vaiheessa, kun katto on joko puutteellisten huoltojen, korkean iän tai korjaamatta jääneiden vaurioiden takia muuttunut hyvin huonokuntoiseksi. Tihentyneet paikkaus- ja tiivistystarpeet kertovat, että katto on tiensä päässä. Saat meiltä rehellisen arvion kattosi kunnosta ja siitä, onko katon korjaukset paras unohtaa, vai vieläkö katto saadaan hyvään kuntoon suorittamalla palahuopakaton osittainen korjaus. Jos huopa on vaihtokunnossa, ei aluskermiä tietenkään voida myöskään jättää uusimatta. Mikäli kattorakenteet ovat mallikelpoisessa kunnossa, voidaan uusi katto ehkä rakentaa suoraan vanhan palahuopakaton päälle. Tämäkin on erittäin kustannustehokas tapa uusia bitumipaanukate, mutta ehdotamme sitä vain, jos se on mielekästä katon rakenteiden kunto huomioon ottaen.

Ei ole parempaa vinkkiä, kuin katon säännöllinen tarkastaminen

Kaikesta erinomaisuudestaan ja rasituksensietokyvystään huolimatta kuuluvat pienet tiivistys- ja paikkaustyöt myös palahuopakaton elinkaareen. Rasituksista ei ole pulaa: kattoa koettelevat niin kovat myrskytuulet, lumitaakka (minkä paino voi olla jopa 10 000 kiloa), ilmansaasteiden happamuudet, auringon UV-säteet, päällä kävely kuin monet muutkin ongelmat. Kattoon syntyneen reiän tai halkeaman ei tarvitse olla isokaan, kun sillä jo on vaikutusta katon kuntoon. Pahimmillaan kosteus pääsee tekemisiin katon rakenteiden ja eristeiden kanssa, ja katon alle saattaa kehittyä hometta ja lahovaurioita.

Palahuopakaton kuntotarkastus on ratkaisu, kun katto halutaan pitää pitkäikäisenä, eikä katon omistajaa houkuttele joutua korjauttamaan kattoa alvariinsa. Se kannattaa suorittaa kaksi kertaa joka vuosi: ensimmäisen kerran keväällä ja toisen kerran loppusyksystä. Katon kuntotarkastus edellyttää katolle nousemista ja koko katon pinta-alan käsittävää tarkastusta. Piipun takana kasvavia sammaleita tai ylös kohonneita huopakattonauloja ei näe maasta käsin tiiraillessa, tai talotikkaiden ylimmältä puolalta kurkotellessa. Lähietäisyydeltä tapahtuva kattotarkastus paljastaa kaikki huonokuntoiset saumat ja muut ongelmat, joihin voidaan puuttua, ja siten ehkäistä kattovuodot ja kosteusvauriot. Menemme käymään myös katon alla, jos suinkin mahdollista. Katon alta näemme kattorakenteiden ja eristeiden kunnon. Esimerkiksi tunkkainen ilma katon alla on selkeä hälytysmerkki: se kertoo kosteudesta. Myös katon rakenteissa esiintyvät värimuutokset ja valumajäljet pitää panna merkille, sillä ne antavat ymmärtää, että palahuopakatto vuotaa.

Katteen pinta kannattaa puhdistaa suurin piirtein samoihin aikoihin, kun se on kuntotarkastettava. Näppärä säästövinkki: tilaa omakotitalon, rivitalon tai esimerkiksi rantahuvilan katon puhdistus meiltä, niin saat kuntotarkastuksen täysin ilmaiseksi. Ilmainen yleiskuntotarkastus, mistä pääsee nauttimaan jokainen meiltä kattohuoltoja tai -korjauksia tilaava asiakas, on yksi selitys korkeille asiakastyytyväisyysluvuillemme. Toki tarjoamme kattotarkastuksia myös rahasta. Jos et halua muita kattotöitä kuin palahuopakaton kuntotarkastuksen, tilaa se meiltä erillistyönä. Toteutamme kuntotarkastuksia kaikkialla Suomessa.

Kattovuoto voi olla seurausta sammaleen kasvusta tai vaikka kattolumen liikkeistä

Kattovuoto voi alkaa savupiipun juuresta tai mistä tahansa muusta kattoläpiviennistä, mikä muuttuu jostain syystä epätiiviiksi. Usein syynä on aika. Läpivientien tiivisteet haurastuvat, ja jos niitä ei uusita, ei tiivisteiden tiiviyteen voi enää luottaa. Kattovuoto voi olla seurausta myös sammaleista, joita ei ole poistettu katolta. Sammalten juuret saattavat änkeä saumoista läpi. Kattovuoto voi alkaa myös kuivuneeseen ja vanhentuneeseen kattoon tulleesta reiästä, tai esimerkiksi kovan tuulen katosta irti repimän ilmanvaihtoputken takia. Kattovuodon takana saattaa olla myös runsasluminen talvi. Lumen paino voi vaurioittaa katon saumoja ja jiiriä niin, että sulamisvesi pääsee katon alle.

Olipa syy kattovuotoon mikä tahansa, apu löytyy tästä osoitteesta. Me emme viivyttele paikan päälle saapumista, sillä tiedämme, miten ratkaisevan tärkeää vuodon pysäyttäminen on. Sääsuojaamme katon, ja sitten tarkastamme kaikki sattuneet vauriot. Tarkastuksen perusteella voimme antaa tarjouksen katon korjaamisesta. Jos kyseessä on myrskyn rikkoma palahuopakatto, tarjous ja ottamamme valokuvat kannattaa toimittaa vakuutusyhtiölle. Myrskyvahingoista saattaa hyvinkin saada korvauksia, kun taas lumen tai ajan haurastuttamien vaurioiden aiheuttamat ongelmat tuppaavat usein jäämään korvauksia vaille. Kun hyväksyt tarjouksen ja laadit kanssamme sopimuksen, alamme korjata kattoa ripeästi, mutta varmaotteisesti. Katto on pian taas tiivis, ja rakennus sen alla on jälleen suojassa sateilta ja tuiskuilta.

Kunnostamme niin kattorakenteet kuin katon varusteetkin

Me paikkaamme ja korjaamme niin katon kuin myös kattorakenteet ja kaikki katon varusteet. Kattovarusteilla viittaamme kaikkiin kattoturvatuotteisiin, katon sadevesijärjestelmään, tuuliviireihin, liesituulettimen putkiin ja muihin osasiin, joita katolta voi löytyä. Miksi kattorakenteita voidaan joutua kunnostamaan? Syistä yleisimmät ovat kattovuoto ja lumivauriot. Kattovuoto pääsee kastelemaan katon puurakenteet, jos aluskermi ei onnistu pitämään rakenteita kuivina kattovuodon ajan. Kosteus saa puun lahoamaan. Laho ”syö” puuta ja saa sen menettämään kestävyytensä ja kantokykynsä. Joinain talvina katoilla on niin paljon lunta, että kantavat vesikattorakenteet saattavat vaurioitua, jos lunta ei vähennetä katolta. Katon ulkopuolelle tämä voi näkyä notkahtaneena kattona. Meiltä löytyvät ratkaisut myös notkoselkäisen katon oikaisemiseen.

Katon tarvikkeita koettelevat muun muassa ruoste, lumi sekä kovat tuulet. Ruostevauriot voidaan käsitellä ja paikkamaalata. Huonokuntoisimmat kattovarusteet on tietenkin syytä uusia. Lumen paino voi painaa kattovarusteita niin, että ne vääntyvät, tai että niiden läpiviennit alkavat vuotaa. Kun lumikinos tulee vauhdilla alas katolta, voi se kiskoa mukaansa niin rännejä, lapetikkaita, viemärintuuletusputkia kuin vaikkapa aurinkopaneeleita. Tällaista voi aiheuttaa myös myrsky. Kattoon syntyneet vauriot on pika pikaa paikattava, ja lisäksi kattotarvikkeet on kunnostettava ja kiinnitettävä takaisin katolle.

Kattotarvikkeiden irtoaminen katolta on vaarallista siinäkin mielessä, että joku voi jäädä alle. Jotta lapetikkaat ja muut kattotarvikkeet pysyisivät mahdollisimman hyvin katossa, kannattaa niiden kiinnitykset tarkastaa usein. Mitä paremmin varusteet on kiinnitetty, sitä pienemmällä todennäköisyydellä kattotikkaat tai muut katon varusteet irtoavat tuulella tai lumen tippuessa katolta.

Räystäiltä vuotava vesi aiheuttaa lahoa ja hometta

Räystäslaudoissa, otsalaudoissa ja esimerkiksi ulkoverhouslaudoissa olevat lahovauriot ja homepilkut viittaavat siihen, että räystäs vuotaa. Se, etteivät kaikki katolta valuvat vedet ohjaudu oikeaan paikkaan, voi johtaa vielä isompiinkin ongelmiin. Kosteus saattaa nousta maaperästä talon perustuksiin, ja aiheuttaa kosteus- ja homevaurioita, mitkä voivat sairastuttaa talon asukkaat. Räystäs, mikä vuotaa, saattaa aiheuttaa myös turhia lammikoita pihalle. Talviaikaan luvassa on liukkautta – ja pitkiä, vaarallisia jääpuikkoja!

Meiltä saat avun, jos palahuopakaton sadevesijärjestelmä ei toimi odotetusti. Selvitämme, miksi räystäs vuotaa, ja miten tilanne kannattaa korjata. Usein syynä ovat kouruista poistamatta jääneet roskat, mutta kyse voi olla myös rakenteellisista vioista, joihin puutumme tilanteen edellyttämällä tavalla. Tarvittaessa uusimme kourut ja alastuloputket. Uusi sadevesijärjestelmä palvelee 30–60 vuotta. Alumiininen sadevesijärjestelmä on kaikista pitkäikäisin, mutta teräksiset kourut ovat käytössä hieman äänettömämpiä.

Piipunhattu sekä piipunpellitys ehkäisee hormisaneerauksia

Savuhormit rapautuvat ajan kanssa. Tämä aiheuttaa tulipalovaaran. Rapautuminen nopeutuu, jos hormin sisään pääsee runsaasti kosteutta. Kosteuden jäätyminen rapauttaa myös esimerkiksi kattotiiliä tai tiiliseinää, ei vain savuhormia. Seurauksia hormin rapautumisesta ovat savu- ja lämpövuodot, sekä vaaralliset nokikertymät. Huonokuntoisen hormin voi kunnostaa massauksen eli hormin pinnoituksen avulla. On ensiarvoisen tärkeää estää kosteutta pääsemästä hormiin, jotta se ei rapautuisi enää lisää. Paras vinkki on piipunhattu, mitä myös sadehatuksi kutsutaan. Piipun pellitys (ulkopuolelta) varmistaa kosteuden pysymisen ulkopuolella.

Parikymppisen palahuopakaton vaihto 

Parikymppisen palahuopakaton purku ja vaihto harmittaa, luvataanhan bitumipaanukattojen kestävän jopa 40 vuotta putkeen. On kuitenkin tilanteita, joissa joudutaan uusimaan jo parikymppinen – eli vasta elinkaarensa puolivälissä – oleva katto. Voi olla, että katto on jäänyt huoltamatta ja tarkastamatta – tällainen lyhentää katon elinkaarta. Tietenkin kyse voi olla myös poikkeuksellisen vakavista lumi- tai myrskyvaurioista. Omakotitalon, rivitalon, mummonmökin tai jonkin muun rakennuksen katto saadaan kestämään mahdollisimman kauan, kun se kuntotarkastetaan kaksi kertaa vuodessa, ja kun sitä huolletaan säännöllisesti. Jos kuntotarkastus paljastaa jotain korjattavaa, on siihen tartuttava mitä pikimmin.

Meidän toteuttamamme katon kuntotarkastus sisältää aina myös bitumipaanukaton kunnon tarkastuksen. Laadukas, oikein asennettu ja täysin ehjä aluskate ja -kermi estää katon rakenteita kastumasta, vaikka itse huopa alkaisikin jostain kohtaa vuotaa. Mikäli aluskatteessa on jotain kunnostettavaa, on asiaan syytä tarttua nopeasti, sillä huonokuntoinen aluskate ei riitä suojaamaan välikattoa kosteusvaurioilta. Aluskatteet ja -kermit on hieman hankalaa korjata. Vesikattoa pitää avata sen verran, että vaurioituneet kohdat päästään irrottamaan ja uusimaan. Toistakaan tapaa ei ole, joten urakkaan on syytä ryhtyä, ennen kuin aluskatteen korjaamiseen yhdistyy myös eristeiden uusinta ja kattorakenteiden kuivatus/uusinta.

Mikäli katosta pidetään hyvää huolta, kestävät sekä vesikate että aluskate noin 40 vuotta, kenties hieman pidempäänkin. Kun katto on aika vaihtaa, saat asiantuntevimmat tekijät ja parhaimman hinnan meiltä. Olemme siis aktiivisesti mukana katon elinkaaren kaikissa vaiheissa!

Rasituksensietokykyä lisätään kattohuolloilla

Huollettu katto kestää paremmin erilaisia rasituksia, olipa se sitten bitumipaanukate, savitiilikate tai vaikka aaltopeltikate. Säästä sinäkin kattoa ja rahaa, ja ota meihin yhteyttä katon korjausten tiimoilta. Palahuopakaton kevät- ja syyshuolto tarkoittavat katteen ja rännien puhdistamista sekä kattokokonaisuuden kuntotarkastusta. Nämä huoltotoimenpiteet luovat hyvän perustan pitkäikäiselle ja hyvin erilaisia rasituksia sietävälle katolle. Bitumikaton herkkä vaurioituminen huomioon ottaen, katto on paras puhdistaa ilmapuhaltimen avulla. Näin saamme siitepölyn, puiden lehdet, neulaset ja nuoret sammalet irti kattoa rikkomatta. Rännit puhdistetaan ensin käsin, sitten viimeistelemme työn vesiletkulla ja harjoilla. Samalla suoritettu kuntotarkastus kertoo, onko kattoa syytä huoltaa myös muilla tavoin, tai pitääkö kattoa tavalla tai toisella paikata.

Muut huollot suoritettava tarpeen mukaan

Jos katolla kasvaa vihreitä sammaleita, poistamme ne sammalentuhoaineella. Se imeytyy syvälle katteeseen, ja poistaa kaikki kasvustot. Mekaanisesti sammaleita ei kannata alkaa poistaa. Lisää elinvoimaa katolle saadaan, kun sen suojapinnoite uusitaan. Tämä askare on edessä noin puolivälissä palahuopakaton elinkaarta. Uusi pinnoite saa katon taas hylkimään sammaleita ja kestämään auringon porotusta kuivumatta ja halkeilematta. Samassa yhteydessä katto pestään puhtaaksi pinttyneestä liasta, ja tarvittaessa sille suoritetaan myös sammalenpoistokäsittely.

Lumi ja jää uhkaavat katon kuntoa sekä ohikulkijoiden turvallisuutta

Lumenpudotus, jäänsulatus ja jääpuikkojen poisto katolta ehkäisevät monet talviaikaiset vauriot. Liika lumi rasittaa kattorakenteita, katon jiirejä sekä esimerkiksi läpivientien tiivisteitä. Katon reunalle syntynyt jää voi estää sulamisvesien poistumisen katolta, ja saada aikaan kattovuodon. Jään, jääpuikkojen ja lumen putoaminen katolta voi osoittautua hyvin vaaralliseksi ohikulkijoiden kannalta. Lumen pudotus ei ole helpoin tai turvallisin kattotyö, mitä kuvitella saattaa. Lumen pudotus on vaarallinen urakka, minkä yhteydessä voi tulla vaurioittaneeksi myös kattoa. Meiltä tämä työ sujuu tottuneesti, tarmokkaasti ja turvallisesti. Jää sulatetaan kuumalla vesihöyryllä, joten tämäkin työ onnistuu ilman turhia riskejä, ja jääpuikot poistetaan katon reunalta ja ränneistä käsin äärimmäistä varovaisuutta noudattaen.

Vieritä ylös