Kattopalvelut huipputekijältä
katonkorjaus-banner
ENSILUOKKAISTA KATON KORJAUSTA JA HUOLTOA
Korjaamme ja huollamme katosta ja rakennuksesta riippumatta!

Hyvä mieli, edullinen hinta ja korkea laatu – luvassa parasta kattokorjauspalvelua

Jokaista kattoa pitää joskus korjata. Tapauksesta riippuen kyse on auenneiden saumojen tai pienten kattoreikien paikkauksesta, tai jostain isommasta urakasta, kuten vuotavan katon tiivistämisestä ja lahonneiden puurakenteiden kunnostamisesta. Uusikaan katto ei ole turvassa yllättäviltä korjaustarpeilta, esimerkiksi myrskyn aiheuttamilta vaurioilta. Tuuli saattaa kiskoa osan kattopelleistä irti, tai vaikka kaataa katolle pihapuun, mikä rikkoo koko katon ja yläpohjan rakenteetkin. Riippumatta tapauksesta, saat parasta katon korjauspalvelua tästä osoitteesta. Me kunnostamme niin tiilikatot, huopakatot, peltikatot kuin kaikki muutkin katot, ja hinnoittelemme korjaustyömme varsin edullisesti. Pitkän linjan ammattilaisina osaamme tarjota erittäin tasokasta korjauspalvelua joka tilanteessa. Meidän tavoitteemme on ensiluokkaisesti kunnostettu katto, ja asiakas, jolle jää hyvä mieli. Hyvän mielen varmistamme paitsi erinomaisella työnjäljellä ja jouhevasti sujuvalla urakalla, myös ystävällisellä asiakaspalvelulla ja kaupan päälle tarjottavalla katon kuntotarkastuksella.

Tämä tarkoittaa sitä, että tutkimme kattosi kunnon myös muualta kuin vain vaurioituneelta alueelta. Vaikka pyytäisit meitä vain uusimaan yhden rikkinäisen kattotiilen, katsastamme koko katon kuntoa, ja jos meillä on vapaa pääsy, käymme katon allakin varmistamassa, onko rakenteissa tai eristeissä merkkejä kattovuodosta tai muista ongelmista. Tutkimme myös katon varusteiden kunnon osataksemme tarjota esimerkiksi ilmanvaihtoputkien lisäeristystä; tarvittaessa tarjoamme myös peltikattonaulojen korvaamista kateruuveilla, piipunjuuren tiivistystä, sammalenpoistoa tai räystäskourujen puhdistamista. Katon kokonaisvaltainen tarkastus tarjotaan aina ilmaiseksi, mutta vinkkiemme ja suositustemme avulla saatat säästää koko lailla lisää rahaa. Ajoissa korjattu ja ajallaan huollettu katto pysyy hyvässä kunnossa pitkään. Tiilikatto saattaa kestää satakin vuotta, peltikatto noin 50 ja bitumikatollekin voi kertyä ikää yli 40 vuoden edestä.

Kaikkiin kattokorjauksiin voit hakea kauttamme rahoitusta. Joskus korjaustarpeet tulevat eteen niin yllättäen, että niihin ei ole ehtinyt varautua. Vaikka omakotitalon ja vapaa-ajan asunnon katon korjaukset voikin vähentää verotuksessaan ja vaikka vakuutuksestakin saattaa saada korvauksia korjauskustannuksiin, on korjaustyöt yleensä maksettava ensin itse. Rahoituksemme avulla saat varsinkin isompiin kattokorjauksiin tervetullutta joustoa. Jos katto pitää vaikkapa uusia kokonaan, on kiva, ettei kattoremonttia tarvitse maksaa kerralla. Kustannukset voi pilkkoa vaikka useammalle vuodelle.

Katonkorjauspalvelu kaikille katoille
Katon korjaukseen kannattaa ryhtyä ajoissa lahovaurioiden välttämiseksi.

Monipuolista ja asiakaslähtöistä kattopalvelua – älä jätä tilaisuutta väliin

Jos kattoasi vaivaa jokin, kutsu ”kattotohtorimme” paikalle. Korjausehdotukset tulevat kuin apteekin hyllyltä, kun näemme omin silmin katon kunnon. Osaamme alustavasti kertoa korjausmahdollisuuksista ja niiden hinnoista jo puhelimessa, mutta vähänkään isomman vian ollessa kyseessä meidän kannattaa tulla paikan päälle arvioimaan tilanne katon alla ja sen päällä. Kattoremontti ei ole ensimmäinen asia, mitä tarjoamme. Selvitämme aina mahdollisuudet korjata katto täsmäpaikkauksilla, onhan katon korjaaminen edullisempaa kuin sen purkaminen ja uusiminen. Kattoremontti on tarpeen vasta siinä vaiheessa, kun katosta ei enää saa kalua järkevillä kustannuksilla, tai jos kattoa ei enää voida kunnostaa sellaiseksi, etteikö se voisi vaurioitua pian uudestaan. Esimerkiksi kauttaaltaan ruostunut ja haurastunut peltikatto voi alkaa vuotaa pian uudestaan, vaikka kaikki siinä tällä hetkellä olevat reiät paikattaisiinkin. Jos taas tiilikaton kaikki tiilet ovat hyvin huokoisia ja murenevia, ei parin tiilen uusiminen pelasta tilannetta. Viimeistään seuraavana talvena tiiliä tulee halkeamaan lisää. Paras tapa toimia on suorittaa kattoremontti – joko kokonainen tai osittainen.

Me palvelemme varsin monipuolisesti, osaammehan korjata kaikki erilaisista materiaaleista valmistetut katot ja niiden aluskatteet, lahonneet kattorakenteet sekä kaikki kattovarusteet kattovalokuvuista sadevesikouruihin. Osa lupaamaamme asiakaslähtöisyyttä on se, että jokaisen katon korjauksen yhteydessä tarjotaan ilmainen kattotarkastus. Tämän perusteellisen kattotarkastuksen ansiosta mikään vaurio ei jää korjaamatta, ja asiakkaalle raportoidaan myös tarpeen olevista kattohuolloista. Huollettu katto kestää paremmin erilaisia rasituksia, kuten pakkasrapautumista, joten sitä tarvitsee kunnostaa vähemmän.

Kattoremontti on viimeinen vaihtoehto 

Pelti-, tiili- ja huopakattoja yhdistää se, että ne on parasta uusia ennen kuin katto muuttuu liian kuluneeksi ja haurastuneeksi. Kulunut katto alkaa vuotaa helpommin, ja kattovuodoista koituu monenlaista harmia katon alla. Kattorakenteet kastuvat ja eristeet homehtuvat, ja tällaisten vaurioiden korjaaminen nostaa kattovuodon korjaamisen tai mahdollisesti tarvittavan kattoremontin hintaa. Ammattilaisemme pitävät kattoremonttia vasta viimeisenä vaihtoehtona. Ensin selvitetään se, saako katon kuntoon korjaamalla – tuleehan se edullisemmaksi asiakkaan kannalta. Jos vesikate on sellaisessa kunnossa, että se alkaa hyvin todennäköisesti vuotaa lähitulevaisuudessa uudestaan, suosittelemme kattoremonttia. Uusi vesikate on taatusti tiivis, ja se kestää tiiviinä seuraavat 50–100 vuotta. Jos vain vesikate on hauras ja kulunut, voi olla mahdollista toteuttaa osittainen kattoremontti eli jättää katon alla olevat rakenteet koskemattomiksi ja uusia pelkkä pintahuopa ja aluskermi, pelkät kattopellit tai pelkät kattotiilet. Jos aluskatekin on syytä uusia, edetään normaalin kaavan mukaan eli uusitaan sekä vesi- että aluskate. Rakenteet kuivatetaan, kunnostetaan tai uusitaan tarvittaessa. Jos kyseessä oli kattovuoto, voi olla, että yläpohjan lämpöeristeetkin on syytä uusia.

Tuuli ja lumi vahingoittavat varsinkin kattotarvikkeita

Painava lumikinos, varsinkin jos se pääsee vapaasti liukumaan pitkin lapetta, saattaa rikkoa uuttakin kattoa. Katon kunto onkin hyvä käydä varmistamassa jokaisen talvikauden ja ehkä isomman rajuilmankin jälkeen – vähintään kuitenkin keväisin ja syksyisin. Jos katolla on vaurioita, pelastaa niiden pikainen kunnostaminen isommilta ongelmilta, kuten välikaton laho- ja homevaurioilta. Sekä myrskytuuli että lumitaakka vaurioittavat usein katolla olevia varusteita. Ilmanvaihtoputket, kattosillat, aurinkopaneelit ja esimerkiksi lapetikkaat voivat lähteä luonnonvoimien näytteen aikana matkaansa. Vesikatteen päällä olevat rakenteet voivat irrota myös lumimassojen valuessa pitkin lapetta. Kattotarvikkeiden irtoaminen katosta saa katteen vaurioitumaan, joten kaikkien kattovarusteiden kiinnitykset on hyvä tarkastaa katon jokakeväisen ja -syksyisen tarkastuksen yhteydessä. Mitä tiukemmassa kattovarusteet ovat, sitä todennäköisemmin ne pysyvät kiinni katteessa myös lumen sulaessa tai syystuulen ulvoessa.

Lunta estetään repimästä kattotarvikkeita irti ja vaurioittamasta katon pinnoitetta myös lumiesteiden ja tarpeen mukaan tilattavien lumenpudotusten avulla. Jos lumimassat pysyvät paikoillaan ja ne poistetaan katolta ennen niiden kasvua jättimäisiksi kinoksiksi, on katto paremmassa turvassa talvella. Turvallisuus paranee myös ohikulkijoiden osalta, voihan katolta putoava lumi aiheuttaa mitä vakavimpia onnettomuuksia!

Saumavuotoja, kondenssivettä ja pakkasrapautumista

Lumen paino voi koetella katon varusteita myös muulla tavalla. Erilaisten läpivientien tiivisteet voivat alkaa vuotaa, kun lumi painaa niitä. Lumen paino voi rasittaa myös katon jiirejä ja saumoja niin paljon, että sulamisvettä pääsee katon alle. Tiilet altistuvat talven aikana pakkasrapautumiselle, mikä tarkoittaa sitä, että varsinkin vanhojen kattotiilien sisään imeytynyt vesi jäätyy. Tämä aiheuttaa tiilen rakenteen asteittaista hajoamista. Lopulta koko tiili halkeaa. Vastaavanlaista rapautumista tapahtuu myös savupiipussa, jos hormiin pääsee kosteutta. Rapautunut hormi ei pidä lämpöä, siitä karkaavat savukaasut saattavat johtaa häkämyrkytykseen ja hormin koloihin kertynyt noki voi syttyessään aiheuttaa rakennuspalon.

Lisäksi varsinkin tiili- ja peltikattojen alla voi syntyä kondenssiveden aiheuttamia kosteusvaurioita. Jos asunnon sisätiloista välikatolle nouseva lämpö ja vesihöyry ei pääse poistumaan, saattaa se tiivistyä ja kastella katon rakenteet sekä eristeet. Kondenssivedestä johtuvia kosteusvaurioita ehkäistään riittävällä määrällä eristeitä sekä huolehtimalla välikaton tuuletuksen toimivuudesta.

Myrsky- ja lumivauriot voivat olla myös hyvin mittavia

Kovan tuulen ja lumen katolle aiheuttamat vauriot ovat usein irronneisiin kattotarvikkeisiin ja sauma- tai läpivuotoihin liittyviä ongelmia, mutta oikein huonolla tuurilla katto saattaa vaurioitua hyvin mittavastikin. Myrskytuuli saattaa repiä koko katon irti ja siirtää sen naapuritontille! Huopa- ja peltikatteet ovat tarpeeksi kevyitä voidakseen siirtyä naapurin puolelle. Tiilikatto ei irtoa kokonaan, mutta siitä voi lähteä irti lukuisia tiiliä. Siitäkin aiheutuu pahoja vaurioita, jos puu kaatuu talon päälle. Myrskytuhoista kannattaa raportoida vakuutusyhtiölle, sillä siltä taholta saattaa saada korvauksia. Korvausten hakemisessa auttavat katosta ottamamme valokuvat.

Lumen tekemistä vaurioista ei useinkaan saa korvauksia, kuten ei myöskään vanhoista rakenteista aiheutuneista kattovuodoista. Vakavammat lumivauriot liittyvät koko katon romahtamiseen tai vähintäänkin katon rakenteiden vaurioitumiseen ja katon painumiseen luokalle. Ota yhteyttä, niin korjaamme kaikki vauriot, joita lumi tai myrsky on tiili-, pelti- tai huopakatollesi aiheuttanut!

Aluskatteen tiivistyksen kanssa ei pidä aikailla

Aluskatteen repeytyminen ei onneksi ole kovin todennäköistä, mutta on hyvä tietää, miten toimia tällaisessa tilanteessa. Jos aluskatteen toiminnassa on jotain vikaa, ota yhteyttä asiantuntijoihimme, ja anna heidän ratkaista tilanne. Mitä nopeammin aluskate tiivistetään sen parempi, sillä näin katon tiiviys saadaan palautettua. Joka katon alla pitää olla puhdas ja täysin ehjä aluskate, sillä se estää tehokkaasti katon vesivahingot. Aluskate estää kattovuodon takia katon alle tulevia vesiä kastelemasta katon rakenteita ja eristeitä. Jos ja kun välikatolla esiintyy vesihöyryä, ohjaa aluskate kosteuden pois katon alta, ennen kuin se ehtii kondensoitua vedeksi. Aluskate on siis varsinainen kaksoisagentti, minkä ehjyys on äärimmäisen tärkeää koko rakennuksen kunnon kannalta.

Aluskatteen ehjyys ja puhtaus tulee tarkastaa kahdesti vuodessa. Roskat on poistettava sen pinnalta, koska lehdet ja muut epäpuhtaudet vaikeuttavat aluskatteen toimintaa. Pahimmillaan ne saavat aluskatteen vuotamaan, sillä ne estävät aluskatetta kuivumasta normaalisti. Koska aluskatteen puhdistaminen edellyttää vesikatteen osittaista purkamista, kannattaa katon harjan tuuletusaukot tiivistää, jotta roskia ei aluskatteelle pääsisi.

Aluskatteen vaurioitumista aiheuttavat myös asennusvirheet sekä katon alle pääsevät linnut, mitkä saattavat innostua nokkimaan aluskatteen materiaalia. Meidän asentamassamme aluskatteessa ei esiinny virheitä; se on taatusti oikein päin ja sopivalla kireydellä. Lintujen, oravien ja hiirten reitti välikatolle estetään räystäsverkoilla.

Miten aluskatteen kunnostaminen tapahtuu käytännössä?

Jos haluat kuulla ammattilaisen mielipiteen aluskatteen korjaamiseen tarkoitetuista teipeistä, on se se, että niihin ei pidä luottaa pitkäaikaisissa korjaustarpeissa, eikä vähänkään isompien reikien tai repeämien kanssa. Teippiä voidaan käyttää hätäapu- tai väliaikaisratkaisuna. Muussa tapauksessa ainoa vaihtoehto huonokuntoisen aluskatteen korjaamiseksi on sen uusiminen. Aluskatteen uusiminen tarkoittaa käytännössä usein vähintään aluskatteen osittaista vaihtamista. Jos vaurioita kuitenkin on ympäri aluskatetta, on parasta uusia koko aluskate. Sitä varten vesikatto pitää avata, sillä alakautta eli yläpohjasta käsin ei ole mahdollista operoida. Työ kannattaa kuitenkin tilata viivyttelemättä, sillä vain ehjä aluskate voi pelastaa kattovuodolta tai kondenssivesiongelmilta. Jos vesikate alkaa olla heikkokuntoinen, voidaan yksin tein uusia myös vesikatteen materiaali, ja varmistaa näin katteen tiiviys vuosikymmeniksi eteenpäin.

Läpiviennit ja jiirit tarkastettava myös alapuolelta

Jiirit (eli katon sisätaitteet) ja kaikki savupiipun tai esimerkiksi kattoikkunan kaltaiset saattavat alkaa vuotaa. Syynä voi olla vaikkapa katon päällä makaava raskas lumitaakka, mikä koettelee näiden rakenteiden tiiviyttä. Muista tarkastaa katon kevät- ja syystarkastusten aikana nämä rakenteet erityisellä huolella – myös alapuolelta, eli yläpohjasta käsin. Jos teetät katon kevät- ja syyshuollot meillä, huolehtivat ammattilaisemme asiasta automaattisesti.

Jos aluskate on kunnossa, estää se katon läpi valuvaa vettä kastelemasta katon rakenteita. Aluskate saattaa kuitenkin olla väärin asennettu. Ei ole itsestäänselvyys, että aluskate on esimerkiksi nostettu ylös jokaista läpivientiä vasten (ellei se ole meidän asentamamme). Aluskate saattaa myös kulua ja vaurioitua. Jos aluskatetta pitää korjata jiirin tai läpiviennin kohdalta, ota yhteyttä, niin laitamme asian kuntoon. Sikäli mikäli jokin katon läpivienti tai sisätaite on alkanut vuotaa, olemme silloinkin kattofirma paikallaan. Ota yhteyttä, niin kattosi korjataan asianmukaisesti, ja teemme kaikkemme uusien kattovuotojen ehkäisemiseksi.

Mikä on helpoin tapa välttää savupiipun saneeraus?

Kattotarkastaja tai nuohooja saattaa kertoa savupiipun kunnon heikentyneen. Jotta lämpö- ja savuvuodoista sekä nokipaloista ei tarvitsisi olla huolissaan, kannattaa savupiippu saneerata kuntoon. Ehdottomasti helpoin tapa kunnostaa rapautunut savuhormi on hormin sisäpuolinen slammaus, mitä myös hormin massaukseksi tai pinnoitukseksi kutsutaan. Pinnoite silottaa kaikki hormissa olevat kolot ja halkeamat, ja tulisijaa voi taas käyttää turvallisesti. Jatkossa hormi vetää hyvin, ja nuohooja saa poistettua kaiken vaarallisen noen hormista. Jos piippu on päässyt poikkeuksellisen huonoon kuntoon, tulee se muurata kokonaan uudestaan.

Piippua voidaan huoltaa monin tavoin. Me voimme maalata piipun ja suojata piipunhatulla. Piipunhattu vähentää merkittävästi hormiin pääsevän kosteuden määrää, eli toisin sanoen hormi ei rapaudu entiseen malliin. Myös piipun pellitys on asia, mitä kannattaa ehdottomasti harkita. Pellitys viimeistelee koko katon ilmeen ja auttaa pitämään sade- ja sulamisvedet pois piipun läpiviennistä.

Meiltä niin huopa-, pelti- kuin tiilikaton paikkaukset

Katon paikkaus toteutetaan katemateriaalin ja kattoon syntyneen vaurion perusteella. Bitumikaton täsmäpaikkaus voidaan toteuttaa massoilla, tai liimaamalla reiän päälle paikkapala – jos taas on kyse ilmakuplasta, se puhkaistaan ja tiivistetään. Jos on kyse kerrostalon, omakotitalon tai vaikkapa kesämökin tiilikatosta, tarkoittaa katon paikkaus useimmiten rikkinäisen tiilen korvaamista uudella tiilellä. Vanhaa tiiltä ei kannata käydä liimaamaan, sillä vanha ja haurastunut tiili saattaisi kohta haljeta uudestaan. Myöskään peltikatolla ei yleensä käytetä massoja tai muita tiivisteaineita (ellei kyse ole suurentuneesta ruuvinreiästä). Kattopelteihin tekee reikiä varsinkin ruoste. Paras tapa paikata ruostunut ja reikiintynyt peltikatto on irrottaa huonokuntoinen kattopelti ja vaihtaa tilalle uusi. Katon paikkaus voi tarkoittaa myös saumojen tiivistämistä, aluskatteen korjaamista (mikä toteutettaneen uusimalla huonokuntoiset kohdat) tai katon läpivientien tiivisteiden uusimista. Nopealla aikataululla toteutettu katon paikkaus ehkäisee kattovuodot ja muut isommat ongelmat. Katto saadaan kerralla kuntoon, sillä toteutamme samalla ilmaisen katon kuntotarkastuksen. Sen perusteella osaamme tehdä uusia reikiä tai muita tiiviysongelmia ennakoivia kattokorjauksia, kuten uusia tiivisteet muistakin katon läpivienneistä, tai saumata irvistävät saumat uudelleen.

Mineriittikatot on aina uusittava, jos ne vaurioituvat

Katon materiaali, kattokaltevuus, rakennuksen korkeus tai sen sijainti eivät vaikuta siihen, pystymmekö palvelemaan sinua. Korjaamme kaikenlaiset ja kaikenkokoiset katot ympäri Suomen, ja löydämme tavat kuljettaa rakennustelineet ja materiaalit vaikkapa saareen. Tunnemme kaikki katemateriaalit, joten voimme palvella asiantuntevasti myös alumiinikattojen, savitiilikattojen ja muiden harvinaisempienkin kattojen kunnostus- tai uusimistöissä. Yksi katemateriaali on, mitä emme korjaa, sillä se rikkoisi lakia. Vartti- eli mineriittikatto on katto, mikä on aina uusittava, jos se vaurioituu. Kuka tahansa ei saa purkaa varttikattoa, sillä siitä irtoavien asbestikuitujen kanssa pitää olla todella varovainen. Meidän kauttamme saat paikalle asiasta kaiken tietävät ammattilaiset, jotka hoitavat katon purkamisen juuri, niin kuin se kuuluu hoitaa. Puretun varttikaton tilalle asennetaan esimerkiksi helppohoitoinen peltikatto, kestävä ja aina yhtä tyylikäs tiilikatto tai huopakatto, mikä istuu oikeastaan rakennukseen kuin rakennukseen.

Vieritä ylös