Kattopalvelut huipputekijältä
katonkorjaus-banner
ENSILUOKKAISTA KATON KORJAUSTA JA HUOLTOA
Korjaamme ja huollamme katosta ja rakennuksesta riippumatta!

Huolehdimme suvereenisti kaikista kattotöistä

Korjaamme, huollamme ja uusimme kaikenlaiset katot. Meitä saat kaikki peltikattojen, huopakattojen ja tiilikattojen kattotyöt, esimerkiksi katon asentamisen, uusimisen ja korjaamisen. Asennamme ja kunnostamme myös harvinaisemmat katot, kuten esimerkiksi alumiini- ja kuparikatot. Palveluvalikoimastamme löytyvät myös kaikki kattojen varustelemiseen ja esimerkiksi yläpohjan kunnon tukemiseen tarvittavat kattotyöt. Asennamme, huollamme ja korjaamme niin aurinkopaneelit, kattosillat ja muut kattoturvatuotteet, kattoikkunat ja muut kattoläpiviennit kuin erilaiset sadevesijärjestelmätkin. Yläpohjan kuntoa ja toimivuutta ylläpidetään muun muassa kunnostamalla kattorakenteet, uusimalla lämpöeristeet, asentamalla IV-putkia ilmanvaihtoa tehostamaan ja suojaamalla tuuletusaukot tiivisteillä. Olipa tarve pellittää savupiippu tai vaikkapa uusia otsalaudat, ota yhteyttä ja anna parhaiden asiantuntijoidemme palvella sinua! Palvelemme koko Suomessa, joten sinun ei tarvitse olla huolissasi siitä, osuuko oma paikkakuntasi toiminta-alueellemme. Vastaus on aina kyllä. Me laitamme asiat järjestykseen ja hommat rullaamaan.

Tämä kattofirma kuuluu ennakkoperintärekisteriin, eli yksityisasiakas voi vähentää katon korjaamisesta tai esimerkiksi sen varustelemisesta syntyneet kustannukset omassa verotuksessaan. Kotitalousvähennys voi poikia jopa satojen eurojen säästöt kattotöiden kustannuksista, joten tätä mahdollisuutta kannattaa ilman muuta käyttää hyväkseen – varsinkin, kun se on varsin helppoa ja nopeaa tehdä Verohallinnon verkkopalvelussa. Ymmärrämme, että kaikkiin kattotöihin ei aina ehdi varautua, siksi tarjoamme mahdollisuutta joustavaan remonttilainaan. Rahoituksen avulla katon lisälämmöneristykselle, piipun pellitykselle tai vaikka terassikatoksen korjaamiselle saa mukavasti lisää maksuaikaa.

Positiivisen asiakaskokemuksen kruunaa verraton kaupanpäällisemme. Tarjoamme peltikaton, tiilikaton tai esimerkiksi bitumikaton kuntotarkastuksen aina kaupan päälle, kun teetät meillä joitain kattotöitä. Tilasitpa sitten rikkinäisen tiilen vaihdon, katolta pudonneiden kattotikkaiden kiinnittämisen kattoon, alipainetuulettimen asennuksen tai vaikka kattokaivojen puhdistuksen, saat aina koko kattokokonaisuuden kuntotarkastuksen. Sen aikana tutkitaan paitsi katteen tiiviys, myös kattovarusteiden ja katon rakenteiden kunto. Lopuksi voimme tarjota kattotöitä, joilla katto voidaan laittaa entistä parempaan kuntoon. Jos kaikki jo on reilassa, voit olla tyytyväinen hyvin palvelevaan kattoosi.

Monipuoliset kattotyöt

Yläpohjan kosteustekninen toimivuus kuntoon meidän toimestamme

Hyvin toteutetussa, tuulettuvassa yläpohjassa ei esiinny kosteutta. Jos kosteutta olisi, se olisi äärimmäisen haitallista. Kosteus vie katon puisten rakenteiden kantokyvyn aiheuttaen lahovaurioita, ja yläpohjan eristeinä toimiviin villoihin tai levyihin se synnyttää hometta. Kosteutta voi syntyä katon alle muutenkin kuin kattovuodon seurauksena, sillä asunnon sisätiloista nousee aina jonkin verran lämpöä ja vesihöyryä. Tehokas tuuletus saa kosteuden ja lämmön poistumaan katon alta ennen, kuin se ehtii tiivistyä kondenssivedeksi. Lue lisää siitä, miten välikatto saadaan pidettyä kuivana!

Aluskate on monessa mukana

Aluskate on yksi tärkeimmistä tekijöistä välikaton rakenteiden kuivuudesta huolehdittaessa. Aluskate estää pelti-, tiili- tai bitumikaton läpi mahdollisesti vuotavia sade- ja sulamisvesiä kastelemasta kattorakenteita. Jos katto rupeaa vuotamaan, peltikaton ja tiilikaton aluskate johtaa vedet räystäille siten, etteivät rakenteet kastu ja vaurioidu lainkaan. Aluskate auttaa myös ehkäisemään kondenssiveden syntymistä ja sen aiheuttamia kosteusvaurioita. Jos aluskatetta ei ole tiili- tai peltikaton alla, voivat sisätiloista nouseva lämpö ja vesihöyry tiivistyä vesipisaroiksi katon alapinnalle. Pisarat kastelisivat puuosat ja eristeet. Kondenssisuojattu tai hengittävä aluskate estää vesihöyryn kondensoitumisen. Hengittävä aluskate on vielä parempi kuin aiemmin käytetty, kondenssisuojattu aluskate. Hengittävä aluskate haihduttaa kaiken kosteuden katon alta, sillä sen rakenne sallii alapuolelta tulevan kosteuden läpäistä itsensä. Yläpuolelta – eli vesikaton läpi – tuleva kosteus pysyy kuitenkin visusti pois yläpohjasta. Luonnollisestikin on erittäin tärkeää, että hengittävä aluskate tulee asennettua oikein päin.

Aluskate saattaa vaurioitua elinkaarensa aikana. Tämän estämiseksi katon harjan ja räystäiden tuuletusaukot on hyvä tiivistää. Roskaton aluskate, mitä linnut eivät pääse nokkimaan, kestää hyvin todennäköisesti yhtä pitkään kuin vesikatekin (ja jopa pidempään). Jos halkeamia tai reikiä kuitenkin esiintyy, ota yhteyttä, niin toteutamme huonokuntoisten osien uusimisen.

Ilmanvaihtoa voi tehostaa myös uusilla IV-putkilla

Jos ilma ei tunnu vaihtuvan harja- tai esimerkiksi pulpettikaton alla, on tutkittava, mistä asia johtuu. Meiltä löytyvät parhaat ratkaisut ilmanvaihdon tehostamiseksi, olipa tilanne mikä hyvänsä. Joskus paras vaihtoehto on korottaa kattoa. Eristeiden ja aluskatteen välissä on oltava tarpeeksi korkea tuuletustila. Muita tapoja saada ilma vaihtumaan paremmin katon alla ovat uusien IV-putkien asentaminen ja alipainetuulettimen hankinta. Molemmat vaativat kattoon tehtäviä läpivientejä, joten älä anna kenen tahansa toteuttaa niitä. Meidän ammattilaisiltamme saat taatusti oikein asennetut ja tiivistetyt läpiviennit, joiden ei tarvitse pelätä alkavan vuotaa. Harja-, pelti- tai tiilikatoille myydään hieman erilaisia alipainetuulettimia. Niitä valmistaa muun muassa Vilpe.

Uudet eristeet ratkaisevat monta ongelmaa samalla kertaa

Riittävä määrä eristeitä estää lämpöä karkaamista sisätiloista. Jos eristeitä on niukanpuoleisesti, tuntuu se asunnon lämmityskustannuksissa. Lisäksi lämmön karkaaminen lisää kondenssiveden muodostumisriskiä ja aiheuttaa kattolumen liian aikaista sulamista. Jos katolla on paljon sulamisvettä, mikä ei pääse kunnolla poistumaan, voivat parhaankin katon saumat pettää. Puhallusvillaa tai eristelevyjä on yleensä helppo tuoda katon alle lisää – vain joissain tapauksissa kattoa pitää korottaa, jotta tuuletustila säilyy tarpeeksi korkeana. Eristeiden uusimisen yhteydessä voimme tarkastaa, ovatko höyrynsulut kunnossa. Niiden tehtävä on estää liian vesihöyryn nouseminen välikatolle.

Katon lisälämmöneristys tekee rakennuksen energiatehokkaammaksi ja laskee asumiskustannuksia jopa niin paljon, että urakka saattaa olla maksanut itsensä takaisin jo parissa vuodessa. Lisäksi eristeet pienentävät kondenssivesiongelmien ja saumavuotojen todennäköisyyttä, joten teettämällä katon lisälämmöneristyksen lyöt useammankin kärpäsen samalla iskulla!

Kattoturvatuotteet kuuluvat jokaisen rakennuksen katolle – meiltä parasta ammattitaitoa niiden asentamiseen ja korjaamiseen

Kattoturvatuotteet kuuluvat jokaiselle katolle, millä pitää säännöllisesti liikkua – ne ovat näin ollen olennainen osa myös vapaa-ajan kiinteistöjen kattoja. Rakennuksen omistaja tai taloyhtiö on Suomessa vastuussa siitä, että nuohoojien, ilmastointikoneiden huoltajien ja muiden katolla liikkuvien henkilöiden on turvallista siirtyä katolle ja työskennellä siellä. Asianmukainen kulkureitti katolle rakennetaan ehjillä ja hyvin kiinnitetyillä talo- ja kattotikkailla. Jyrkälle katolle tarvitaan myös kattosillat. Korkeiden rakennusten, esimerkiksi kerrostalojen katoilla tarvitaan myös palotikkaita, turvakaiteita, putoamissuojia ja ehkä savunpoistoluukkuakin. Savunpoistoluukku helpottaa asukkaiden evakuointia ja pelastustöitä, jos rakennuksessa sattuisi syttymään tulipalo. Tällaisessa tilanteessa savunpoistoluukku laukeaa ja poistaa kuuman sekä näkyvyyttä haittaavan savun pois pelastusreiteiltä. Lumiesteet estävät katolta alas putoavan lumen aiheuttamat vahingot. Lumiesteitä tai lumiaitoja tarvitaan kaikilla katoilla, joiden kaltevuus on 1:8 tai sitä enemmän.

Meidän kauttamme saat huippulaadukkaat ja tutkitusti turvalliset kattoturvatuotteet kaikille katoille, ja olemme oikea valinta myös asentamaan, uusimaan, huoltamaan ja korjaamaan kaikkia kattoturvatuotteitasi. Ammattitaitoa meillä tunnetusti riittää, joten talosi katosta tulee käsissämme varmasti turvallinen.

Vain ehjä hormi on tarpeeksi paloturvallinen

Hormiin satava vesi uhkaa rapauttaa hormin, sillä jos vesi pääsee jäätymään savuhormin koloissa, halkeilee ja murenee laasti vähitellen. Halkeamissa olevaa nokea ei saa poistettua, joten huonokuntoinen hormi on vakava paloturvallisuusongelma. Kun tulisijaa lämmitetään, voi koloissa oleva noki syttyä tuleen. Tästä aiheutuva hurja kuumuus saattaa sytyttää eristeet, halkaista hormin ja aiheuttaa rakennuspalon. Huonossa kunnossa oleva hormi pitää korjata mitä pikimmin. Piipun massaus tekee hormista jälleen turvallisen. Tarvittaessa piippu korjataan muuraamalla se uudelleen.

Piipunhatulla hormi pysyy paremmassa kunnossa. Piipunhattu toimii hormin sadehattuna, eli se pitää vesi- ja lumisateen pois hormia rapauttamasta. Myös peltiseppiemme tekemät piipunpellitykset auttavat pitämään kosteuden hormin ulkopuolella. Piipun pellitys vaatii peltikaton, tiilikaton tai huopakaton osittaista purkamista. Kattoa on avattava piipun ympäriltä, jotta pellitystyöt voidaan toteuttaa. Samassa yhteydessä onkin helppoa toteuttaa myös aluskatteen korjaus savupiipun kohdalta. Mikäli aluskate ei ole oikeaoppisesti asennettu piipun kohdalta, voi piipunjuurivuoto johtaa katon rakenteiden ja eristeiden kastumiseen. Jos aluskate taas on asianmukaisesti nostettu piippua vasten, ei pieni piipunjuurivuoto ehdi aiheuttaa sen vakavampia ongelmia, jos se huomataan ja korjataan nopeasti.

Pellitystyöt alan parhailta ammattilaisilta

Piipun pellitykset toteutetaan aina mittojen mukaan, ja alan parhaiden kattopeltiseppien toimesta. Kattopeltisepiltämme voit tilata kaikki muutkin suojapellitykset (esimerkiksi kattoikkunan suojapellitykset) tai esimerkiksi kattoturvatuotteet peltisepän työnä. Kattopeltiseppiemme ammattitaito on tarpeen myös jalkarännien eli pystykourujen toteuttamisessa. Jalkarännit ovat näyttävä vaihtoehto tavallisille vesikouruille. Tippa- ja räystäspellit viimeistelevät rakennuksen ulkonäön – muista myös seinällenostolistat, harja- ja jiiripellit sekä kotelopellit, nurkkalistat, päätylistat, juuripellit ja ikkunoiden vesipellit. Kerromme mielellämme lisää siitä, mikä tehtävä näillä peltilistoilla on, ja millä hinnalla ne voidaan toteuttaa sinun rakennukseesi.

Kattopeltiseppämme tarjoavat ainutlaatuista ammattitaitoaan myös rivisaumattujen peltikattojen eli konesaumakattojen asentamiseen. Kun kaipaat hyvältä näyttävää, luotettavan vesitiivistä, pitkäikäistä ja helppohoitoista kattoa, valitse konesaumakatto! Se pysyy suhteellisen vähällä vaivannäöllä kunnossa jopa koko vuosisadan verran. Kaksinkertaisten saumojensa ansiosta konesaumakatto on niin tiivis, että se voidaan asentaa todella loivillekin katoille – aina kattokaltevuuteen 1:10 asti (tätä loivemmille katoille sopii vain bitumikatto). Kattoa ei myöskään ole pakko oikaista, jos vanhan rakennuksen ulkonäköä ei haluta muuttaa. Konesaumakatolle on viime vuosina syntynyt kilpailija, nimittäin lukkosaumakatto, minkä asennukseen ei tarvita erikoistyökaluja tai -ammattitaitoa. Lukkosaumakatto on myös edullisempi kuin aito konesaumakatto, mutta ei aivan yhtä tiivis, eikä yhtä pitkäikäinen. Lukkosaumakatto näyttää hyvin pitkälti samalta kuin aito konesaumakatto, mutta kestää ”vain” 50 vuotta, eikä sitä voida asentaa aivan yhtä loiville katoille.

Konesaumakaton verraton tiiviys perustuu siihen, ettei yhtään ruuvinreikää jää näkyviin. Parhaimmillakin tiivisteillä varustetut ruuvinreiät ovat aina vuotoriski, sillä ne ovat loppujen lopuksi katteessa olevia reikiä. Myös rivisaumatun peltikaton varusteleminen tapahtuu ilman ruuvinreikiä, sillä lapetikkaat ja muut katon varusteet kiinnitetään erityisillä konesaumakattokiinnikkeillä kiinni katon pystysaumoihin. Kysy lisää konesaumakaton varustelemisesta, asentamisesta tai korjaamisesta! Kauttamme saat tietenkin myös kaikki konesaumakattojen huollot.

Kattotyö kuin kattotyö – saat sen meiltä

Me toteutamme kaikki sellaisetkin kattotyöt, mitä tila ei riitä listata. Mitä toivotkaan katollesi tehtävän, ota yhteyttä ja kerro lisää. Laadimme töistä tarjouksen, josta ei kannata kieltäytyä. Meidän toteuttamamme kattotyöt ovat aina huippulaatuisia, mutta eivät ikinä hinnalla pilattuja. Tilaa meidät vaikka rakentamaan terassikatos, tai vaihtamaan tasakatto pulpettikatoksi. Meiltä onnistuu myös katon korotus, aurinkopaneelien asentaminen tai vaikka pitkäjänteisyyttä vaativa peltikattonaulojen vaihto kattoruuveiksi.

Jos kyseessä on jokin omakotitalon tai vapaa-ajan asunnon katolle toteutettava kattotyö, voit hakea siitä kotitalousvähennystä, sillä täytämme Verohallinnon asettamat ehdot tuon verovähennyksen saamiseksi. Rahoitustakin on tarjolla, jos sellaista tarvitaan. Joustava remonttilaina mahdollistaa yllättävienkin kattotöiden toteuttamisen nopeasti. Esimerkiksi kattovuodon korjaamista ei kannata viivyttää, sillä sinä aikana ongelmat voivat vain muuttua pahemmiksi. Koska saat meiltä kaupanpäällisiksi ilmaisen kattotarkastuksen, saat jokaisen kattotyön yhteydessä tiedon siitä, missä kunnossa talosi katto itse asiassa on. Voimme suorittaa kaikki huollot ja korjaukset, joilla katto saadaan kokonaisvaltaisesti loistavaan kuntoon.

Lahot puuosat vaihdettava nopealla aikataululla

Kun puurakenteet joutuvat tekemisiin kosteuden kanssa, voivat ne ruveta lahoamaan. Laho heikentää puurakenteet hitaasti, mutta peruuttamattomasti. Lahovauriot leviävät, joten yksi laho lauta lahottaa myös ympärillään olevat, vielä hetki sitten terveet puuosat. Lahoa voi löytyä esimerkiksi talon ulkoverhouksesta, otsalaudoituksesta tai räystäslaudoista. Tällöin syynä voi olla räystäiden vuotaminen. Räystäskouruista valuva ja roiskuva vesi pitää kyseiset laudat pitkiä aikoja kosteana, mikä aikaansa lahoa. Tällaisia lahovaurioita torjutaan huolehtimalla sadevesijärjestelmän toiminnasta. Lisäksi katon ulkopuuosat ja talon ulkoverhouslaudat kannattaa säännöllisesti puhdistaa ja maalata. Maali estää melko hyvin kosteutta lahottamasta puuta. 

Lahovaurioita saattaa löytyä myös muualta kuin räystäiden luota. Lahoa saattaa – ikävä kyllä – löytyä myös katon alta. Tällöin kyseessä on joko kattovuoto, mikä on aluskatteesta huolimatta päässyt kastelemaan katon alla olevat puuosat, tai välikaton huono tuuletus. Mikäli ilma ei vaihdu katon alla, jää rakennuksen sisäpuolelta nouseva lämpö ja kosteus muhimaan kattorakenteisiin. Kondenssivesi aiheuttaa lahoa aivan samaan tapaan kuin vesikaton läpi vuotavat sade- ja sulamisvedetkin. Tällaisessa tilanteessa lahot puuosat on uusittava, ja jos kosteutta on myös yläpohjan eristeissä, tulee nekin uusia homeriskin vuoksi. Mikäli kosteuden takana oli kattovuoto, korjaamme katon aluskatteineen päivineen. Jos aluskatetta ei ensinkään ollut, asennamme sellaisen. Jos taas kosteus johtui huonosta ilmanvaihdosta, toimimme tilanteen vaatimalla tavalla, esimerkiksi asentamalla uusia ilmanvaihtoputkia tai vaikka alipainetuulettimen.

Kateruuveissa oltava hyvät tiivisteet 

Aaltopeltikatot ja muut peltikatot asennetaan nykyään kateruuveilla. Ennen vanhaan käytettiin peltikattonauloja, mutta asennustekniikat kehittyvät – nykytiedon valossa paras tapa asentaa peltikatot on käyttää kateruuveja. Ruuvi ei lähde puusta niin helposti kuin naula, kun puu turpoaa ja kutistuu ilmankosteuden vaikutuksesta. Ruuvien ansiosta kattopellit pysyvät paremmin paikoillaan, joten kova tuuli ei revi peltejä mukaansa. Irronneiden kattopeltien ja peltilistojen kiinnittäminen takaisin kattoon onkin hyvin tyypillinen peltikaton myrskyvauriokorjaus.

Lisäksi kunnollisilla tiivisteillä varustetuilla ruuveilla asennettu katto on tiiviimpi. Naula saattaa nousta puusta pois kokonaan, ja tippua maahan. Kattoon jää tuolloin reikä, mistä se alkaa vuotaa. Jo suhteellisen pieni määrä kosteutta riittää aiheuttamaan lahovaurioita ja ruodelaudoitusten heikentymistä. Vanhoissa nauloissa tai ruuveissa ei välttämättä ole enää tiivisteitä jäljellä, sillä aika haurastuttaa niidenkin tiivisteet. Jos katosta puuttuu nauloja, tai siinä on tiivisteettömiä nauloja tai ruuveja, ota yhteyttä. Vaihdamme naulat ja ruuvit uusiin. Tilalle asennetaan hyvillä tiivisteillä varustetut ruuvit, mitkä pitävät katon tiiviinä jatkossakin. Mikäli katolla on vain muutamia ruuveja, joissa ei enää ole tiivisteitä, voimme uusia vain kyseiset ruuvit hieman aiempaa isommilla ruuveilla. Jos taas kyse on vanhasta, nauloilla kiinnitetystä peltikatosta, laskemme tarkasti, miten on kannattavinta toimia. Oikein vanha peltikatto kannattaa tietenkin uusia. Peltikatto ei kestä juurikaan yli 50 vuotta. Jos katolla on vielä tehokkaita käyttövuosia edessä, irrotamme kaikki naulat yksitellen, ja korvaamme ne uusilla kateruuveilla.

Miten varmistaa sadevesijärjestelmän toiminta talvella?

Rännien tai kattokaivojen puhdistaminen ja kuntotarkastaminen syksyllä varmistaa sen, että sadevesijärjestelmä toimii läpi talven. Puhdistetussa sadevesijärjestelmässä ei ole roskia, mitkä voisivat estää veden virtaamisen. Kun kaikki vesi poistuu suunnitellusti, ei jäätäkään ehdi muodostua. Mahdolliset rakenteelliset ongelmat tulevat korjattua saman tien tämän kuntotarkastuksen myötä. Jos et halua ottaa turhia riskejä, suosittelemme asennuttamaan sadevesijärjestelmään sulanapitosysteemin. Kattokaivojen osalta se tarkoittaa sähkökäyttöisiä lämpövastuksia, kun taas vesikouruihin voimme asentaa sulanapitokaapelit (mitkä toimivat niin ikään sähköllä). Jos jäätä uhkaisi alkaa muodostua, sulanapitojärjestelmä huolehtii asiasta. Muista napsauttaa virta pois päältä keväällä – ja taas takaisin päälle loppusyksystä!

Vieritä ylös