Kattopalvelut huipputekijältä
katonkorjaus-banner
ENSILUOKKAISTA KATON KORJAUSTA JA HUOLTOA
Korjaamme ja huollamme katosta ja rakennuksesta riippumatta!

Teetä tiilikattoremontti meillä, niin saat sujuvan ja laadukkana kattoremontin

Tiilikattoa on helppo hoitaa, sillä sen perushuolloksi riittää katteen pinnan harjaaminen kaksi kertaa vuodessa. Muutenkin tiilikatto on mitä parhain valinta paritalon, omakotitalon tai vaikka kesämökin katoksi: se on aina muodissa, se kestää hyvin hellettä ja pakkasia (sateista puhumattakaan) ja se antaa rakennukselle arvokkaan ulkonäön. Tiilikaton voi olettaa kestävän helposti yli 50 vuotta. Kun katon vaihto on ajankohtaista, ota yhteyttä! Meiltä tiilikaton purku ja vaihto sujuu taatusti, sillä emme todellakaan ole ensimmäistä kertaa asialla. Kattoremontti etenee sujuvasti aina töiden suunnittelemisesta loppusiivoukseen asti, joten asiakas voi unohtaa koko kattoremontin. Muutaman päivän päästä rakennuksen päällä komeilee uusi, entistä ehompi ja luotettavampi katto. Katon uusiminen onnistuu vaikka keskellä talvea, ja kattoremonttiin voidaan yhdistää vaikka katon korottaminen. Kaikki sujuu saumattomasti ja ehdottoman korkealaatuisesti, mutta hinta ei hirvitä.

Helpoimmillaan ja halvimmillaan kattoremontti on silloin, kun riittää pelkkien kattotiilien vaihto. Kattoremontista ei kuitenkaan läheskään aina selviä näin helposti, sillä lähes aina meidän on uusittava myös aluskate. Aluskatteen käyttöaika on suurinpiirtein sama kuin vesikatteenkin, joten ne kannattaa useimmissa tapauksissa uusia yhtä aikaa. Ehkä katto on vuotanut? Silloin katon alla olevia puurakenteitakin pitää uusia tai kunnostaa, ja yläpohjan lämpöeristeetkin saattavat olla uusimiskunnossa. Meidän ammattilaisemme huolehtivat kaiken kuntoon niin katon alla kuin katon päällä, eivätkä kustannukset nouse kohtuuttomiksi edes kattovuodon jälkeisen kattoremontin yhteydessä. Tiilikaton uusimisesta laaditaan avaimet käteen -tarjous, ja tarjolla on joustava rahoitus, minkä ansiosta laskun voi maksaa pois omaan tahtiin. Jos olet suunnittelemassa omakotitalon tai kesämökin katon uusimista, ota huomioon kotitalousvähennys. Verovähennyksistä on iso ilo kattosaneerauksen yhteydessä – verovähennykset saattavat olla jopa tuhansia euroja (projektin koosta tietenkin riippuen)!

Uuden tiilikaton käyttöikä on pitkä, kun sitä huolletaan. Huollot ehkäisevät katon sammaloitumista ja rapautumista. Saat kaikki huollot hyvään hintaan meidän kauttamme. Toteutamme myös kaikki korjaukset, joita tiilikatto saattaa tarvita. Rikkinäisiä tiiliä voi toisinaan löytyä, minkä lisäksi oikein painava lumitaakka tai kova tuuli saattavat repiä katosta irti erilaisia varusteita. Nopea puuttuminen kaikkiin ongelmiin ehkäisee isommat ongelmat, kuten kattovuodot. Me toimimme aina ripeästi, joten apua ei tarvitse odotella, etkä missään tapauksessa jää ongelmien kanssa yksin. Kattopalvelumme ehdoton helmi on se, että jokaisen tiilikattotyön yhteydessä tarjotaan koko katon kuntotarkastus – ja täysin ilmaiseksi. Tämän yleiskuntotarkastuksen aikana tarkastetaan koko katto, myös katon rakenteet. Varmistamme myös kaikkien kattovarusteiden toiminnan ja niiden kiinnitysten kunnon. Tutustumme myös katon pinnan ehjyyteen ja puhtauteen. Jos kerrostalon, mökin tai piharakennuksen katto kaipaa jonkin sortin huoltoa tai katolta löytyy jotain korjattavaa, teemme tahdikkaan tarjouksen asioiden hoitamisesta kuntoon.

Tiilikattoremontti sujuvasti takuutyönä

Unelmat toteen – mutta ota lampun hengen sijaan yhteyttä meihin

Olemme kattofirma, mikä toimii ympäri Suomea aina Ahvenanmaalta pohjoisimpaan Lappiin asti. Tarjoamamme kattopalvelu on poikkeuksellisen monipuolista ja aina ehdottoman ammattitaitoista. Me uusimme kaikenlaiset katot, ja toteutamme niille kaikki asiakkaan toivomat muutokset. Katon korkeus ei meitä pidättele, sillä erilaisten nostimien avulla pääsemme työskentelemään myös korkeiden rakennusten katolle. Jyrkkyys ei myöskään ole mikään ongelma. Halutessasi tiilikatostasi voidaan tehdä vielä entistä jyrkempi – tai loivempi. Jos tiilikaton harjakulmaa halutaan muuttaa loivemmaksi, on kuitenkin otettava huomioon se, että harjakulman on oltava ainakin 1:4, sillä tätä loivemmille katoille ei tiilikattoa kannata asentaa.

Katto on kattoremontin jälkeen kiiltävä, upean näköinen ja todella rasituksensietokykyinen, mutta kattoa voidaan uudistaa monin muinkin tavoin, kun me olemme asialla. Kuten sanottu, katto voi olla aiempaa loivempi tai jyrkempi. Myös tiilien väriä voidaan vaihtaa. Betonikattotiiliä myydään esimerkiksi ruskeina, mustina, vihreinä ja harmaina, joten ”tiilenpunainen” ei ole se ainoa vaihtoehto. Vaikka katolla olisi ennen ollut betonitiiliä, voidaan ne nyt korvata savitiilillä.

Uusi katto ansaitsee uudet kattotarvikkeet, varsinkin siinä tapauksessa, että vanhat kattovarusteet ovat jo kuluneita ja huonokuntoisia. Lapetikkaiden ja muiden kattoturvatuotteiden uusiminen tai räystäskourujen vaihtaminen ei vaikuta suuresti tiilikattoremontin loppusummaan. Kokonaan uusien kattovarusteiden ja kattoläpivientien hankkiminen on tässä vaiheessa edullisimmillaan, joten kerro ihmeessä, jos olet haaveillut kattoikkunasta tai kattovalokuvusta, aurinkopaneelista, uusista ilmanvaihtoputkista tai esimerkiksi kattoluukusta. Tarvittaessa voimme myös tehostaa välikaton tuuletusratkaisuja esimerkiksi korottamalla tuuletustilaa tai asentamalla harjatiilituulettimen. Katosta tulee aiempaa tiiviimpi ja toimivampi, jos lisäämme liian niukoiksi todettujen eristeiden määrää. Koska teemme aina alkukartoituksen, osaamme suositella asiakkaalle kaikkia kattotöitä, joiden avulla tämän katosta tulee toimiva ja turvallinen. Jos haaveissa on kestävä ja helppohoitoinen katto, ota yhteyttä meihin! Toteutamme kaikki kattoa koskevat toiveesi paljon nopeammin ja konkreettisemmin kuin se kuuluisa lampun henki.

Hyvälaatuinen tiili kestää rasituksia

Asennamme katollesi vain korkealaatuisia kattotiiliä, mitkä kestävät ilmastomme rasituksia, kuten pienen ajan sisällä tapahtuvia suuria ulkolämpötilan vaihteluita, ultraviolettisäteitä, ilmansaasteiden happamuutta ja kosteutta. Hyvälaatuinen tiilikatto hengittää, ja sen alla on kesähelteelläkin mukavan viileää. Herkkäuninen arvostaa sitä, että tillikatto ei peltikaton lailla ropise sateella. Oletko päättänyt hankkia tiilikaton? Se on varsin hyvä päätös. Vielä pitää tehdä lopullinen päätös savi- ja betonitiilen välillä.

Betoni tehdään hiekasta, sementistä, vedestä, rautaoksidipigmenteistä ja vesipohjaisesta maalista. Betonin kaltaisen aineen valmistusmenetelmät tunnettiin jo antiikin Rooman aikana, mutta sittemmin se unohdettiin – kunnes koitti teollistumisen aika ja 1800-luku. 1900-luvulla keksittiin teräsbetoni, ja betonin käyttö rakentamisessa yleistyi merkittävästi. Betonitiilet ovat niin kestäviä, että ne suojaavat rakennusta noin 70 vuotta.

Savitiilikatot kestävät kolmisen vuosikymmentä pidempään, mutta ovat hintavampia kuin betonitiilet. Savitiilet eivät haalistu, vaikka aika rientää, eivätkä ne pane pahakseen lämpötilavaihteluistakaan. Kun ne ovat aikansa palvelleet, on niiden materiaali helposti kierrätettävissä. Savitiilet valmistetaan nimensä mukaisesti poltetusta savesta; polttouunin lämpötila on noin 1000 astetta. Koko valmistusprosessi kestää ainakin 6 viikkoa! Tarjolla on sekä lukkiutuvia että lukkiutumattomia savitiiliä, ja niin yksi- kuin kaksikouruisiakin vaihtoehtoja. Yksikouruinen savitiili on perinteisempi, sillä sellaisia tiiliä on näkynyt katoilla jo 300 vuoden ajan. Kaksikouruiset tiilet kehiteltiin 1800-luvun vaihtuessa 1900-luvuksi.

Tiilikaton alle kuuluu laittaa aluskate

Tiilikaton alle asennetaan aina aluskate, minkä on oltava sekä vedenpitävä että vähintään yhtä kestävä kuin vesikatteen materiaalinkin, jotta sitä ei tarvitsisi uusia kesken kaiken. Aluskatteella on kaksi tehtävä maailmassa. Ensimmäinen liittyy kattovuotoihin liittyvän katon vesivahingon uhan torjuntaan. Tiilikatto saattaa alkaa vuotaa missä tahansa vaiheessa elinkaartaan, sillä tiiliä saattaa irrota tai haljeta. Aluskatteen ansiosta kaikki tiilien välistä tai rikkinäisten tiilien kohdalta katon alle valuvat vedet ohjautuvat oikopäätä räystäille, eikä minkäänlaisia kosteusvaurioita ehdi syntyä. Aluskatteen toinen tehtävä liittyy kosteuden tiivistymisen eli kondensoitumisen ehkäisemiseen. Rakennuksen sisäpuolelta kohoavan lämmön ja vesihöyryn tiivistyminen kosteudeksi on tyypillistä kaikille epäjatkuville katteille, kuten juuri tiilikatteille. Aluskatteet estävät kondenssiveden syntymistä, sillä kondenssivesi on kosteutta siinä kuin katon läpi tippuva sade- tai sulamisvesikin. Jos rakenteet joutuisivat tekemisiin kosteuden kanssa, alkaisivat ne lahota – eristeet taas saattaisivat alkaa homehtua. Valitsemme juuri sinun tiilikatollesi sopivan ja oikein mitoitetun aluskatteen, ja asennamme sen paikoilleen oikeaoppisesti (eli ei liian kireälle, mutta ei myöskään liian löysälle).

Tiilikattoa ei ole pakko uusia kesällä, talvikin on varsin otollista aikaa kattoremontille

On totta, että monet suomalaiset teettävät kattoremontin juuri kesällä, mutta tämä ei suinkaan ole ainoa vaihtoehto. Voit tilata kerrostalon, rivitalon tai esimerkiksi omakotitalon katon uusimisen vaikka talvella. Tämä on erityisen kätevää, jos haluat pitää omakotitalon tai kesämökin pihan koko kesän omassa käytössäsi. Muitakin etuja talviaikaan teetetty tiilikattoremontti tuo tullessaan. Sujuvuus on yksi niistä, sillä esimerkiksi tavarantoimitukset tuppaavat rullaamaan paremmin talviaikaan. Toinen sujuvuutta edistävä tekijä liittyy siihen, että talvella ilmat ovat kuivempia ja paremmin ennustettavissa. Yllätyssateista ei siis ole riesaa samaan tapaan kuin kesäaikaan teetettyjen kattosaneerausten yhteydessä. Toki talvellakin sataa (useimmiten lunta), joten huolehdimme tarkasti avoimen katon alla olevien rakenteiden ja uusien materiaalien sääsuojauksista.

Oletko vielä kahden vaiheilla? Se saattaa johtua siitä, että uskot kattoremontin vaikuttavan asuntosi asumiskelpoisuuteen, jos ulkolämpötila laskee pakkasen puolelle. Kaikeksi onneksi ulkokaton puuttuminen ei saa pakkasta hiipimään pirttiin, sillä kattotiilet eivät toimi lämpöeristeenä. Kattotiilien tehtävä on pitää vesi- ja lumisateet, tuulet ja roskat poissa rakennuksesta, mutta lämmön karkaamisen estämisen kanssa niillä ei ole juurikaan tekemistä. Sitä varten välikatolla on lämpöeristeitä. Joissain tilanteissa lämpöeristeetkin uusitaan katon vaihdon yhteydessä, mutta mitenkään itsestäänselvää se ei ole. Jos kattosi on vuotanut ja eristeet on sen tähden vaihdettava, voidaan kattoremontti siitä huolimatta toteuttaa talvella, sillä emme poista kaikkia eristeitä kerralla. Kun toteutamme eristeiden vaihdon vähän kerrallaan, ei sisällä tarvitse palella.

Emme jätä tekemättä mitään työvaihetta tai askaretta

Kattosaneeraus ei vaadi asiakkaalta muuta kuin yhteydenoton. Yhteydenoton perusteella sovimme siitä, koska saamme tulla katsastamaan kerrostalon, kesämökin, navetan tai minkä tahansa muun rakennuksen katon. Kun katto on tutkittu niin piipun, kattovarusteiden, puurakenteiden kuin muidenkin yksityiskohtien osalta, voimme esittää kilpailukykyisen tarjouksen katon uusimisesta. Tarjous koskettaa aina täyden palvelun pakettia, eli se sisältää niin loppusiivouksen kuin kaikki muutkin työvaiheet ja askareet, joita tiilikattoremontin yhteydessä tarvitaan. Seuraavaksi on edessä kirjallisen sopimuksen tekeminen, ja sitten asentajamme ja purkajamme pääsevät käärimään hihansa.

Rakennustelineiden, henkilönostimien ja muiden apuvälineiden ja työturvallisuustuotteiden avulla pääsemme työskentelemään turvallisesti kaikenlaisille katoille. Katon uusiminen alkaa tietenkin vanhan katon purkamisella. Joissain tapauksissa huopakatto voidaan jättää purkamatta, eli uutta kattoa voidaan alkaa rakentaa vanhan katon päälle, mutta näin ei voida toimia tiilikattoa uusiessa. Tiilikatto on jo itsessään hyvin painava katto – tavalliset kattorakenteet eivät kestäisi kahden päällekkäisen tiilikaton painoa. Samalla, kun puramme vanhat kattotiilet ja vanhan aluskatteen, puramme myös kaikki IV-putket, kattoikkunat ja muut katon varusteet. Jos tarvetta, uusimme myös yläpohjan eristeet. Märkiä eristeitä ei kannata jättää paikoilleen, sillä niihin voi ennen pitkää ilmaantua hometta. Jos eristeitä ei asiantuntijoidemme mielestä ole tarpeeksi, on niitä syytä lisätä: siten vaikutetaan niin asunnon lämmityskuluihin kuin myös kondenssiveden esiintymiseen. Myös talviaikaisilta saumavuodoilta ollaan paremmassa turvassa, jos katon läpi ei pääse karkuun niin suurta määrää lämpöä, että kattolumi alkaisi sulaa suurissa määrin. Varmistamme myös tuuletustilan korkeuden, tuuletusaukkojen määrän ja muut ilman vaihtumiseen vaikuttavat tekijät. Sitten alkaa hengittävän aluskatteen asentaminen, tiilien latominen ja kaikkien katon läpivientien asentaminen paikoilleen.

Lopuksi kiinnitämme paikoilleen kulkusillat, vesikourut ja muut kattotarvikkeet, suoritamme tarkan lopputarkastuksen ja toteutamme loppusiivouksen. Vanhat tiilet päätyvät kierrätettäviksi, samoin kaikki virkaheitot kattotuotteet. Lopputulos on ensiluokkainen – varmemmaksi vakuudeksi asiakkaalle annetaan pitkä takuu. Tiilien ja uusien kattotuotteiden laadusta kertovat niiden omat materiaalitakuut.

Kattoremontin hinta kasvaa sitä mukaa, mitä enemmän korjattavaa katon alta löytyy

Tiilikattoremontin hinta tullaan laskemaan paikan päälle, sillä pelkän puhelinkeskustelun perusteella emme saa kunnollista kokonaiskuvaa katon kunnosta. Jos heittäisimme hintaan jonkin arvioin, voisi käydä niin, että hinnassa olisi ilmaa, ja asiakas maksaisi näin ollen turhasta. Me tahdomme antaa kerralla oikean hinnan katon purkamiselle, kattorakenteiden mahdollisesti tarvitsemille korjauksille ja uuden vesi- sekä aluskatteen asentamiselle. Me toimimme siksi aina niin, että tulemme katsastamaan kohteen omin silmin, ja laskemme urakkatarjouksen tiilikaton uusimisesta vasta sen jälkeen. Tämä on mielestämme oikea ja reilu tapa toimia, ja tästä olemme saaneet kiitosta myös lukuisilta, tyytyväisiltä asiakkailtamme kautta Suomen.

Mitä kaikkea otamme huomioon arviointikierrosta suorittaessamme? Yksi merkittävimmistä tekijöistä on kattorakenteiden kunto. Mitä enemmän kattotuoleja ja muita yläpohjan rakenteita pitää uusia tai kunnostaa, sitä enemmän kattoremontille tulee hintaa. Kun tiilikaton uusiminen tilataan meiltä, et maksa korjaus- ja uusimistöistä liikaa, sillä hinnoittelemme työmme järkevästi ja pyrimme aina etsimään kustannustehokkaimpia vaihtoehtoja. Otamme huomioon myös katon pinta-alan, vaikuttaahan se muun muassa uusien tiilien menekkiin, katon kaltevuuden, rakennuksen korkeuden, katon läpivientien ja muiden yksityiskohtien määrän sekä esimerkiksi rakennuksen sijainnin. Esimerkiksi saareen kaikkien telineiden ja materiaalien roudaaminen on hitaampaa, joten tämä on otettava huomioon kattoremontin hintaa laskiessa.

On kätevää, että tiedät kattoremontin hinnan ja arvioidun keston jo ennen, kuin yhtään tiiltä on purettu. Sinulla on aikaa varautua kustannuksiin esimerkiksi hakemalla kauttamme saatavaa rahoitusta. Tämä joustava remonttilaina on peräisin luotettavalta yhteistyökumppaniltamme, joka pystyy käsittelemään lainahakemukset nopeasti ja ilman turhaa paperisotaa. Meiltä tilattu tiilikattoremontti oikeuttaa lähestymään Verohallintoa kotitalousvähennyksen tiimoilta. Kotitalousvähennyksen hakemiseen tarvittavat tiedot voi ilmoittaa Verohallinnolle helposti ja nopeasti netissä.

Tarvitaanko tiilikaton uusimiseen joitain lupia?

Uutta tiilikattoa tarvitsevaa saattaa mietityttää se, täytyykö hänen hakea urakkaa varten joitain lupia. Jos kyse on aivan tavallisesta tiilikattoremontista, minkä yhteydessä vanha katto puretaan ja tilalle rakennetaan prikulleen samanlainen katto, ei asiakkaan tarvitse hankkia minkäänlaisia lupia. Rakennuslupaa tarvitaan vain sellaisessa tilanteessa, että rakennus kasvaa samalla joko maata pitkin tai ylöspäin. Jos siis haluat laajentaa kesämökkiäsi tai rakentaa omakotitaloosi kokonaan uuden asuinkerroksen, tulee sinun hankkia rakennuslupa – autamme tarvitessa asiaan liittyvissä yksityiskohdissa.

Toimenpidelupa on monimutkaisempi selittää, koska toimenpidelupaan liittyvät käytänteet vaihtelevat kunnittain. Jos tahdot jotenkin muuttaa kattosi ulkonäköä, esimerkiksi vaihtaa sen väriä tai harjakulmaa, kannattaa varmuuden vuoksi ottaa yhteyttä oman kunnan tai kaupungin rakennusvalvontaan ja tiedustella sitä, onko luvan hankkimiselle tarvetta.

Huoltotoimenpiteet saavat kattosi kukoistamaan vuosikymmenestä toiseen

Betoni- ja savitiilikatto pysyvät kauniina ja hyväkuntoisina vuosikymmenestä toiseen, kun luotat ammattilaisiimme myös katon huolloissa. Tiilikaton huolto-ohjelma ei ole kovinkaan monimutkainen. Tärkeintä on muistaa puhdistaa ja kuntotarkastaa katto usein – mieluiten kaksi kertaa vuodessa. Puhdistus voidaan hoitaa varsin konstailemattomasti, nimittäin harjoilla. Samalla keräämme ränneistä roskat ja kuntotarkastamme koko kattokokonaisuuden siltä varalta, että joillekin paikkauksille tai korjauksille olisi tarvetta.

Jos katolla on sammaleita, kannattaa ne poistaa sammalentuhokäsittelymme avulla, eikä esimerkiksi painepesurilla. Sammaleita alkaa esiintyä, kun katon suojapinnoite kuluu. Pinnoite voidaan uusia katon ollessa noin puolivälissä elinkaartaan. Tosin savitiilikattoa ei pinnoiteta: se suojakäsitellään kerran, pari vuosikymmenessä. Saat meiltä loistotekijät myös lumenpudotuksiin ja jäänsulatuksiin, joiden avulla vältetään monet talviaikaiset vauriot tiilikatolla, sekä varmistetaan pihamaan turvallisuus.

Vieritä ylös