Kattopalvelut huipputekijältä
katonkorjaus-banner
ENSILUOKKAISTA KATON KORJAUSTA JA HUOLTOA
Korjaamme ja huollamme katosta ja rakennuksesta riippumatta!

Katon remontti ja vaihto asiakkaan toiveiden mukaan

Kattoremontti on urakka, mikä vaatii toteuttajiltaan ammattitaitoa ja varmoja otteita. Käänny siksi meidän puoleemme: tarjoamme parasta palvelua vesikatteen materiaalista riippumatta. Tiilikattoremontti, peltikattoremontti tai bitumikattoremontti toteutetaan aina avaimet käteen -periaatteella, joten kaikki urakan osa-alueet hoidetaan asiakkaan puolesta, ja hintakin on etukäteen tiedossa. Kattoremontti toteutetaan asiakkaan toiveiden perusteella. Katto voidaan purkaa ja vaihtaa kaikkina vuodenaikoina, ja kattoon voidaan toteuttaa kaikki asiakkaan tahtomat muutokset. Uusi katto voi olla aiempaa kaltevampi, tai vaikka kokonaan eri materiaalista toteutettu. Osa muutostöistä edellyttää asioimista rakennusvalvonnan viranomaisten kanssa, mutta autamme tässäkin asiassa. Ammattitaidostamme ei mikään homma koskaan jää kiinni.

Harjaantuneiden kattoammattilaistemme ansiosta kattoremontti voidaan toteuttaa hyvin hallittuna, sujuvana ja nopeasti etenevänä kokonaisuutena – ehkä vain parissa päivässä! Laadukkaista materiaaleista ammattitaitoisesti toteutettu katto suojaa rakennusta vuosikymmenet. Edes sadan vuoden käyttöikä ei olisi mikään harvinaisuus: niin konesaumakatolta, savitiilikatolta kuin alumiinikatoltakin voi odottaa näin pitkää elinkaarta. Uusi, asennusvirheistä vapaa katto nostaa koko rakennuksen arvoa ja vähentää katon huolto- ja korjaustarpeita useiksi vuosiksi eteenpäin. Uuden katon pinnoite kestää parisenkymmentä vuotta, joten sammaleista, ruosteesta tai auringon UV- ja lämpösäteilystä ei ole riesaa pitkiin aikoihin. Jotta pinnoite kuluisi mahdollisimman hitaasti, kannattaa uusikin katto pitää puhtaana. Aikanaan suojapinnoite kannattaa uusia – tästä osoitteesta tilaat myös tämänkaltaiset kattohuollot hyvällä hinnalla.

Kun kattosi uusitaan meidän toimestamme, vältyt myös paisuvilta budjeteilta ja venyviltä aikatauluilta. Kattoremontin hinta on se, minkä olemme sopineet yhdessä ennen töiden aloittamista. Pidämme kiinni myös aikatauluista. Pitkä laatutakuu varmistaa asennustyön virheettömyyden, ja materiaalien omat takuut kertovat asentamiemme materiaalien tai kattotuotteiden tasosta. Parhaiden kattopeltien takuu voi kestää jopa 50 vuotta! Jos pohdit kattoremontin kustannuksia, tahdomme kertoa joustavasta rahoituksesta, mitä pääsee kauttamme hakemaan. Lisäksi haluamme mainita kotitalousvähennyksestä, mikä helpottaa omakotitalon ja kesämökin kattoremontista aiheutuvia kustannuksia. Lisäinformaatiota kotitalousvähennyksestä ja sen hakemisesta löytää Verohallinnon verkkosivuilta.

Ei ole kattoa, mitä emme osaisi purkaa ja uusia

Kattotyöt kannattaa teettää kattourakoitsijalla, joka pitää sanansa ja osaa asiansa. Tämä on erityisen tärkeää silloin, kun kyse on kattoremontin kaltaisesta isosta projektista, minkä kanssa mikään ei saa mennä pieleen. Valitse siis tiilikattosi, peltikattosi tai huopakattosi uusijaksi meidät! Vaihdamme myös alumiini- ja kuparikatot samalla taatulla laadulla. Ehkä haluat toteuttaa samalla katon korotuksen tai kattokulman muuttamisen? Siinä tapauksessa sinulla on entistä enemmän syytä ottaa yhteyttä juuri meihin ja luottaa asiantuntemukseemme!

Miksi kukaan haluaisi korottaa kattoaan? Sille on käytännössä kaksi syytä. Ensimmäinen on tarve parantaa välikaton tuulettumista hankkimalla lisää tuuletustilaa. Toinen on se, että asunto on käynyt ahtaaksi, ja siihen kaivataan lisää neliöitä. Rakennusta voidaan kasvattaa ylöspäin, ja hankkia siten lisää elin- tai vaikka liiketilaa. Helpointa uuden asuinkerroksen rakentaminen on ottamalla kylmä ullakko asuinkäyttöön. Urakka vaatii myös ullakon tai vintin eristämistä, mutta meidän voit luottaa selviävän tästäkin kunnialla.

Entä katon harjakulman muuttaminen? Sen takana voi olla tarve hieman loivemmalle katolle. Jyrkän katon huoltamisessa on kieltämättä omat haasteensa. Ehkä asiakas haluaa vaihtaa katon materiaalia, mutta uusi materiaali vaatii aiempaa jyrkemmän harjakulman? Kyse voi olla myös kyllästymisestä tasakattoon, miltä roskat, vedet ja lumet eivät poistu yhtä helposti kuin satulakatolta. Meidän käsissämme tasakatosta taiotaan pulpetti-, auma- tai vaikka taitekatto. Kattotuolit, piipun lisäosa ja räystäskourut asentuvat paikoilleen luontevasti ja luotettavasti – olet varmasti tyytyväinen sekä urakan etenemiseen että lopputulokseen!

Meidän puoleemme voit kääntyä myös silloin, kun kyseessä on asbestia sisältävän varttikaton purkaminen. Tällaista kattoa ei viimeisimmän lain mukaan saa korjata, joten kaikki vauriot johtavat kattoremonttiin. Varttikatot alkavat toki muutenkin olla jo haurastuneita ja vuotoalttiita, joten kyseessä ei ole mikään huono asia. Varttikate voidaan toimestamme korvata vaikkapa hyvin suositulla tiilikuvioisella teräspeltikatteella, tai miksei vaikka aidolla tiilikatolla.

Meiltä tilattu katto on laadukas ja hyvä investointi

Uusi katto nostaa koko kiinteistön arvoa, vaikuttaa sen ulkonäköön positiivisesti ja vähentää katon huoltoihin ja korjauksiin kuluvaa aikaa sekä rahaa useiden vuosien ajaksi. Uudessa katossa on uusi suojapinnoite, mikä suojaa kattoa niin ilmansaasteilta, ei-toivotuilta kasvustoilta (ei sillä, että mikään kasvustotyyppi olisi toivottu katolla), auringon UV-säteiltä, sateilta ja muilta rasituksilta. Uutta kattoa eivät koettele ruoste eivätkä rapautuminen, mutta esimerkiksi kova tuuli, jää ja painava lumi voivat sitä rikkoa: siksi uusikin katto on säännöllisesti kuntotarkastettava. Kattosaneerauksen teettäminen saattaa jouduttaa omakotitalon tai kesämökin myyntiä, jos se on teille ajankohtaista, sillä edessä olevat isot remontit saattavat arveluttaa ostajaehdokkaita. Katon uusiminen on hyvä investointi, olitpa sitten myymässä kiinteistöä tai jäämässä itse asumaan siihen.

Kun kattosaneerauksen teettää meillä, ei uudesta katosta ja sen asentamisesta aiheudu jättikustannuksia. Asiakaslähtöisyys on yksi kaikkea toimintaamme ohjaavista tekijöistä, ja se näkyy muun muassa siinä, että pyrimme aina tarjoamaan sen hintaisia kattotöitä, joihin tavallisilla kuluttajilla ja taloyhtiöillä on varaa. Etsimme kustannustehokkaimmat ratkaisut katon uusimiseksi, emmekä ikinä korjaa sellaisia rakenteita tai kattotuotteita, mitkä eivät korjaamista tarvitse. Teemme lisämyyntiä palvelemalla asiakasta niin hyvin, että hän haluaa jatkossakin asioida kanssamme katon huoltojen, kuntotarkastusten ja paikkausten tiimoilta.

Katon vaihto ei vaadi kohtuuttomia investointeja, jos katto uusitaan ennen, kuin se on liian haurastunut ja huonokuntoinen. Jos katto ehtii vuotaa, voi sen alta löytyä monenlaisia korjaus- ja uusimistarpeita, mitkä tietenkin vaikuttavat kattoremontin hintaan. Katto kannattaa tarkastuttaa ammattilaisilla, jotka osaavat suositella katon uusimista jo hyvissä ajoin, eli töiden ollessa edullisimmillaan. Kattoremontilla on jo kiire, jos katon aluslaudoitus osoittautuu lahoksi tai katto on liiasta kävelystä tai kattolumesta painunut. Jos epäilet katon alla olevan homevaurioita, ota viivyttelemättä yhteyttä: toimi joutuin myös silloin, jos huomaat, että yläkerran huoneissa vetää. Rakennuksestasi tulee toimestamme taas turvallinen ja asumiskelpoinen. Uusi katto voi olla toimivampi ja tiiviimpi kuin aiempi – tämä voidaan saavuttaa asentamalla uusia läpivientejä (esimerkiksi uusia ilmanvaihtoputkia ja alipainetuulettimia), toteuttamalla katon lisälämmöneristys tai vaikka muokkaamalla katon harjakulmaa.

Täyden palvelun kattoremontti on se huolettomin ratkaisu

Meillä on tapana uusia kaikkien erilaisten rakennusten katot avaimet käteen -periaatteen mukaisesti, eli meiltä tilattu kattosaneeraus on aina täyden palvelun paketti. Hinta pitää sisällään niin katon uusimisen suunnittelun, toteutuksen kuin loppusiivouksen ja jätteiden poisviennin. Hinnassa ovat mukana tietenkin myös kaikki materiaalit, kuljetuskustannukset, jätemaksut, kattorakenteiden mahdollisesti vaatimiin korjauksiin kuluva aika, uudet eristeet (jos tarpeen) sekä uusittaviksi/lisättäviksi sovitut kattovarusteet. Vanhasta vesi- ja aluskatteesta sekä aikansa palvelleista kattotarvikkeista ei tarvitse olla huolissaan. Toimitamme ne jäteasemalle, mistä ne päätyvät hyötykäyttöön tavalla tai toisella. Vanha vesikate jatkaa elämäänsä esimerkiksi tierakentamisessa tarvittavana murskeena tai teiden päällystämiseen tarvitun asfaltin raaka-aineena.

Kattosaneerauksen kustannukset riippuvat kattosi koosta, rakennuksesi sijainnista ja muun muassa siitä, onko kosteus tai ylikuorma rasittanut sen rakenteita. Kattoremontin hinta on siis laskettava joka kerta erikseen – mitään listahintoja emme voi tarjota, koska jokainen kohde on täysin omanlaisensa kokonaisuus. Ota yhteyttä meihin puhelimella tai sähköisesti, niin sovitaan arviointikäynnistä, minkä aikana mittailemme ja arvioimme kohdettasi kokenein silmin. Kun olemme selvittäneet kaikki omakotitalon, paritalon, ulkorakennuksen tai kerrostalon katon uusimisen hintaan vaikuttavat tekijät, laskemme urakalle hyvän hinnan. Arviointikierroksen perusteella kaiken nähnyt asiantuntijamme osaa määritellä tarkemmin myös sen, kauanko kattoremonttiin menee aikaa.

Kattoremontin kaikki työvaiheet toteutetaan huolella ja harkinnalla

Tietyissä tapauksissa voidaan uusia pelkkä vesikate. Tällainen osittainen kattoremontti on järkevää vain sellaisessa tilanteessa, että kattorakenteissa ei ole mitään vikaa, ja että aluskatteen voi olettaa kestävän koko uuden vesikatemateriaalin odotettavissa olevan elinkaaren ajan. Näin ei ole läheskään aina, siksi normaalin kattosaneerauksen yhteydessä uusitaan sekä vesi- että aluskate. Jos rakennuksessa on rakenteiltaan hyväkuntoinen huopakatto (ei kuitenkaan kolmiorimakatto) tai palahuopakatto, voidaan uusi katto ehkä rakentaa suoraan vanhan katon päälle. Nämä ovat kuitenkin lähinnä marginaalitapauksia. Normaalissa kattoremontissa on monta työvaihetta, ja yksi ensimmäisistä on vanhan vesi- ja aluskatteen purkaminen. Me toteutamme kaikki työnvaiheet huolellisesti ja harkitusti. Isokin kattoremontti etenee hyvässä järjestyksessä ja ilman turhia tuumaustaukoja. Kun katto puretaan, puretaan tietenkin myös kaikki kattovarusteet lapetikkaista aurinkopaneeleihin ja IV-putkista alipainetuulettimiin. Seuraavaksi toteutetaan kaikki korjaukset ja uusimiset, joita katon alla olevat rakenteet saattavat vaatia. Esimerkiksi katon aluslaudoituksissa, kattoristikoissa tai kattotuoleissa saattaa olla lahoa.

Uusi, tiivis katto ei vuoda. Lahoa voi kuitenkin syntyä, nimittäin kondenssiveden tähden. Kondenssivettä ehkäistään asentamalla katon alle aluskate (joko kondenssisuojattu tai hengittävä) sekä toteuttamalla hyvin tuulettuvat yläpohjarakenteet. Tuuletustilaa saatetaan joutua korottamaan, jotta ilma kiertäisi tarpeeksi hyvin, ja jotta katon alle mahtuisi tarpeeksi paljon eristeitä. Varsinkin vanhemmissa taloissa on usein nuukailtu eristeiden kanssa.

Kun ruodelaudoitukset, otsalaudoitukset, räystäslaudoitukset ja mahdollisten jiirien pohjalaudoitukset ovat paikoillaan, on vesikatteen vuoro. Vesikate voi olla esimerkiksi huopakatto, tai betonitiilikatto. Myös erilaiset peltikatot ovat hyvin suosittuja. Tavallinen peltikatto suojaa rakennusta viitisenkymmentä vuotta – vielä pitkäikäisempää kattoa haikailevalle voimme lämpimästi suositella konesaumakattoa. Konesaumakatto asennetaan taitavien peltiseppiemme toimesta. Jokainen konesaumakatto on taidonnäyte, mikä kiinnittää ohikulkijoiden huomion, ja nostaa omistajansakin kasvoille hymyn yhä uudestaan.

Olipa vesikatteen materiaali mikä tahansa, lopuksi se varustellaan vähintäänkin sadevesijärjestelmällä ja katto- ja talotikkailla. Peltilistat ja suojapellitykset viimeistelevät kaikin puolin toimivan ja tyylikkään kokonaisuuden. Kun viimeinenkin tuuliviiri on paikoillaan, teemme lopputarkastuksen ja siivoamme jälkemme. 

Asennusvirheistä ei tarvitse olla huolissaan

Jos kattofirmalla on kiire tai siltä puuttuu kokemusta ja ammattiosaamista, voi katto tulla asennetuksi niin sanotusti päin mäntyä. Asennusvirheet voivat lyhentää katon käyttöaikaa dramaattisestikin, mutta ainakin ne aiheuttavat sinänsä turhia korjaustarpeita. Asennusvirheistä voi syntyä myös kattovuotoja ja runsaasti mielipahaa. Paras tapa säästyä stressiltä ja pahalta mieleltä on tilata tiilikaton, peltikaton tai huopakaton asentaminen meiltä. Asennamme katon taatusti oikein ja katemateriaalin valmistajien ohjeita noudattaen, joten katemateriaalin oma takuu pysyy voimassa. Materiaalitakuut ovat usein kymmenien vuosien mittaisia! Myös aluskatteet tulevat asennettua varmasti oikein eli oikein päin ja sopivalle kireydelle. Räystäskourut ovat vaakasuorassa, ja kaikki on tuuletusratkaisuja myöten loppuun asti harkittua. Siitäkään ei tarvitse olla huolissaan, että kattorakenteiden kantokyky olisi väärin mitoitettu.

Vaihtaisinko talon katon talvella?

Tänä päivänä aika iso osa kattoremonteista tehdään talvella, ja talviaikaisten kattosaneerausten suosio jatkaa kasvuaan! Kannattaa harkita, olisiko teidänkin mahdollista tilata kattoremontti talvella, sillä siten se saattaa onnistua jopa vieläkin edullisemmin, nopeammin ja helpommin kuin kesällä. Lumesta tai pakkasesta ei ole haittaa kattosaneerauksen suorittamiselle. Työt aloitetaan lumenpudotuksella, ja tarvittaessa sulatamme myös jään katolta. Avoimet rakenteet ja uudet materiaalit suojataan säiltä, ja itsemme pidämme lämpimänä pukemalla ylle monta kerrosta vaatteita. Koska kattoala hiljenee talvella, tavarantoimitukset luistavat varmemmin. Sinulle talvisesta kattoremontista on se hyöty, että lumi ja jää suojaavat pihaasi. Pihaan ei jää renkaiden uria tai muita jälkiä painavista autoista ja rakennustelineistä.

Sekään ei ole vähäpätöinen seikka, että talviaikaan toteutettu kattoremontti on turvallisempi rakennuksesi rakenteille, koska pakkanen kuivattaa ilmaa. Kosteus ei ole vaarassa kulkeutua rakenteisiin, eivätkä suomalaisille kesäkeleille tyypilliset yllättävät sateet aiheuta viivästyksiä. Miksi kesä on yhä kattoremonttien sesonkiaikaa? Yksi syy liittyy yleiseen (mutta virheelliseen) käsitykseen vesikaton roolista rakennuksessa. Vesikatto ei nimittäin ole lämmöneriste, joten sen purkamisella ei ole vaikutusta asunnon sisälämpötilaan ja lämmitysenergian kulutukseen. Ne ovat yläpohjan lämpöeristeet, eli puhallusvillat tai eristelevyt, joiden tehtävä on estää lämmön karkaaminen. Lämpöeristeitähän ei tavanomaisen kattosaneerauksen yhteydessä pureta. Jos eristeet on tarkoitus uusia, edetään urakan suhteen vähän kerrallaan, jotta eristeiden purkamisen vaikutus asuntosi lämpötilaan pysyy mahdollisimman pienenä.

Stressaako sopivimman katon valinta? Voimme auttaa asiassa

Uuden katon valinta saattaa stressata, sillä vaihtoehtoja on paljon, ja meidän toimestamme katolle voidaan asentaa mikä tahansa niistä. Esimerkiksi huopakaton vaihto tiilikatoksi saattaa vaatia erilaisia lupia ja katon harjakulman muokkaamista, mutta monipuolisesti ja asiakaslähtöisesti palveleville ammattilaisillemme tämä ei ole mikään kynnyskysymys. Jos puntarointi eri katevaihtoehtojen välillä ei tuota tulosta vaan aiheuttaa harmaita hiuksia, kysy apuamme. Autamme mielellämme kertomalla eri katteiden hyvistä ja huonoista puolista. Niiden perusteella voidaan yhdessä pähkäillä sitä, olisiko paras ratkaisu uudeksi katoksi huopakatto, tiilikatto, peltikatto vaiko esimerkiksi todella kestävä alumiinikatto.

Tiilikatto on sekin varsin pitkäikäinen. Edullisempi betonitiilikatto kestää noin 70 vuotta, kun taas arvokkaammalla savitiilikatolla on edessään ainakin 100 vuotta. Tiilikatto kestää, kunhan se pidetään puhtaana. Lika kuluttaa tiiliä suojaavaa pinnoitetta, ja se kiihdyttää katon sammaloitumista. Sammaleiseen kattoon, mitä ei suojaa pinnoite, sitoutuu paljon kosteutta. Kosteus luonnollisestikin jäätyy talviaikaan, ja se aikaansaa katon rapautumista. Rapautunut katto on epätiivis, sillä siltä löytyy usein halkeilleita tiiliä. Säännöllisten puhdistusten ja sammalenpoistojen ansiosta tiilikatto kuitenkin pysyy maineensa veroisena, eli näyttävänä, helppohoitoisena ja pitkäikäisenä kattona.

Konesaumakatto on toinen katto, mikä kestää noin vuosisadan verran. Aito, kattopeltisepän asentama konesaumakatto sopii loivillekin katoille – itse asiassa, aina kattokaltevuuteen 1:10 asti. Konesaumakatto on todella vesitiivis katto, eikä sen huoltaminen ole kovinkaan isotöistä. Konesaumakattoa huolletaan käytännössä melko samalla lailla kuin muitakin peltikattoja, eli se tulee kahdesti vuodessa harjata ja maalata siinä vaiheessa, kun vanha pinnoite ei enää riitä suojaamaan sitä ruosteelta. Muut peltikatot, esimerkiksi lukkosaumakatto, aaltopeltikatto ja tiilikuvioinen peltikatto ovat edullisempia kuin konesaumakattoa, mutta ne kestävät ”vain” noin 50 vuotta. Helppohoitoisella peltikatolla on pari huonoa puolta, sillä se saattaa osoittautua turhan äänekkääksi sateella, lämpötilojen vaihdellessa tai kovalla tuulella.

Jos nukut herkästi, osaat arvostaa huopakaton (tai lukuisista paanuista koostuvan palahuopakaton) ääniä vaimentavia ominaisuuksia. Huopakatto voidaan asentaa mille tahansa katolle, myös tasakatolle, mutta palahuopakatto vaatii melko kaltevan katon. Huopakattojen maanläheiset värit sopivat hyvin suomalaiseen maisemaan, ja ne tuntuvat olevan aina muodissa. Huopakatollakin on tosin huonot puolensa, sillä se saattaa sammaloitua ja kuivua auringossa, jos siitä ei pidetä huolta. Huopakatto kestää noin 40 vuotta, jos roskat ja sammalet poistetaan sen pinnalta, ja jos sitä suojaava pinnoite uusitaan kertaalleen.

Vieritä ylös