Kattopalvelut huipputekijältä
katonkorjaus-banner
ENSILUOKKAISTA KATON KORJAUSTA JA HUOLTOA
Korjaamme ja huollamme katosta ja rakennuksesta riippumatta!

Peltikattoremontti parhaalla ammattitaidolla ja parhaalla hinnalla

Kun tilaat meiltä peltikaton uusimisen, saat laadukkaista materiaaleista taidokkaasti toteutetun katon, mikä kestää jopa viiden vuosikymmenen ajan. Mikä parasta, ovat hintammekin oikein otollisia, joten uusi katto on toteutettavissa varsin edullisesti. Me uusimme niin kerrostalojen kuin esimerkiksi piharakennustenkin katot, ja koska toiminta-alueemme kattaa koko Suomen, voit ottaa yhteyttä täysin tilanteesta riippumatta. Jos haaveissa on uusi katto, on tämä oikea osoite! Meihin voit luottaa silloinkin, kun tahdot konesaumakaton – sen asentavat varmaotteiset kattopeltiseppämme, jotka tulevat paikalle saumauskoneineen. Vähäeleisen tyylikäs konesaumakatto selviää tehtävästään jopa sadan vuoden ajan.

Peltikatto ei sammaloidu, kerää likaa, rapaudu tai halkeile auringossa. Sen sijaan se saattaa ruostua. Koska ruoste ohentaa ja vaurioittaa kattopellit, kannattaa ruostetta vastaan taistella. Tämä onnistuu noudattamalla peltikaton huolto-ohjelmaa. Säännöllisesti puhdistettu katto, minkä pinnoite on tarpeen mukaan uusittu, ei kärsi ruosteesta. Jos peltikattoa ei ole käyty harjaamassa tai maalaamassa, voi katon käyttöikä jäädä vain parinkymmenen vuoden mittaiseksi. Me toteutamme kaikki uuden tai vanhan peltikattosi tarvitsemat kattohuollot samalla ammattitaidolla kuin kattoremontit ja kattojen korjauksetkin. Millaisia korjaus- ja paikkaustarpeita peltikatolla voi esiintyä? Vauriot voivat olla katosta irronneiden naulojen jälkeensä jättämiä reikiä, ruostevaurioita, tuulen irrottamia peltilistoja ja kattopeltejä, vuotavia piipunjuuria tai esimerkiksi lumimassojen mukana alas katolta pudonneita kattotikkaita. Ota yhteyttä meihin, niin saat vauriot kuntoon ajoissa, eivätkä katon alla olevat rakenteet ehdi kastua! Kaikkien kattokorjausten tai -huoltojen yhteydessä sinulle tarjotaan ilmainen kuntotarkastus, joten olet aina kartalla kattosi kunnosta ja siitä, onko katon kuntoa mahdollista jotenkin vahvistaa. Äkillisiinkin korjaus- ja uusimistarpeisiin on helppo puuttua, sillä meidän kauttamme pääsee hakemaan omien tarpeiden mukaan muokkautuvaa rahoitusta. Omakotitalon tai kesämökin kattokorjaukset voi vähentää verotuksessaan, samoin kattohuollot ja kattoremontit – tällä viittaamme tietenkin maan mainioon kotitalousvähennykseen.

Peltikattoremontti parhaalla ammattitaidolla

Peltikaton hinta muodostuu monista osatekijöistä

Peltikaton asennushintaan vaikuttavat monet eri tekijät, siksi laskemme sen joka kerta erikseen. Kun etsit edullista, helppohoitoista mutta kestävää kattoa, on peltikatto valintasi! Sen asennushinta per neliö on yksi edullisimmista, sillä laadukkaatkin kattopellit ovat huokeita ja niiden asentaminen sujuu kokeneilta ammattilaisiltamme vikkelästi. Mitä aikaisemmassa vaiheessa kiinteistön katto uusitaan, sitä edullisemmin siitä selviä, sillä hyväkuntoisten rakenteiden kunnostamiseen ei tarvitse käyttää aikaa tai rahaa. Jos kosteus on jo ehtinyt vaurioittaa rakenteita, kasvavat myös työ- ja materiaalikustannukset. Siksi katon alla olevien rakenteiden kunto onkin yksi tärkeimmistä asioista, mitä otetaan huomioon peltikattoremontin hintaa laskettaessa. Lisäksi katon koolla ja muodolla on vaikutusta loppusummaan, samoin kohteen sijainnilla ja omakotitalon, kerrostalon tai muun rakennuksen korkeudella.

Toki myös katemateriaalin hankintahinta vaikuttaa siihen, paljonko joudut peltikatostasi maksamaan. Aaltopeltikatto on tai suoraurainen muotokate on usein se edullisin kate, ja tällainen katto on nopea asentaa. Lukkosaumakatto tai tiilimuotokate voi maksaa hieman enemmän. Lisäksi lukkosaumakaton asentaminen on aavistuksen verran hitaampaa, koska lukkosaumapeltien hyötyleveys on kapeampi kuin suorauraisissa profiilipelleissä. Suomeksi sanottuna tämä tarkoittaa sitä, että saman alan kattamiseen kuluu enemmän peltejä. Tiilikuvioitu teräspeltikate on hyvä vaihtoehto oikealle tiilikatolle, mitä pitää huoltaa tarkasti, jotta se ei alkaisi sammaloitua ja rapautua. Tiilimuotokate näyttää yhtä upealta kuin oikea tiilikatto, mutta se on kevyempi, helppohoitoisempi ja edullisempi – tosin aivan yhtä pitkää käyttöikään sillä ei ole mahdollisuuksia. Kaikista hintavin on konesaumakate, mikä tilataan aina mittatilaustyönä, ja minkä kaksinkertaisten saumojen toteuttamiseen menee suhteellisen paljon aikaa kattopeltisepiltämme. Konesaumakate onnistuu kuitenkin kompensoimaan muita peltikatteita hintavampaa hankintahintaa tarjoamalla parempaa vedenpitävyyttä kuin mikään muu peltikatto. Todella luotettava vesitiiviys perustuu siihen, että levyt kiinnitetään kattoon piilokiinnityksellä, eli peltien alta. Näkyviin ei jää yhtään ruuvinreikää, joista katto voisi alkaa vuotaa, jos tiiviste haurastuisi tai ruuvi kohoaisi puun kosteuselämisen vuoksi ylös puusta. Kaikki kattovarusteetkin kiinnitetään katon pystysaumoihin, jotta turhia ruuvinreikiä ei synny. Lisäksi ajaton konesaumakatto kestää peräti kaksi kertaa pidempään kuin muut peltikatot – se on siis oikein hyvä investointi!

Voit luottaa ammattitaitoomme peltikaton asentamisessa


Peltikaton asentaminen sopii vain kokeneimmille omatoimirakentajille. Asennusvirheiden välttämiseksi ja tiiviysongelmien ehkäisemiseksi uuden peltikaton asentaminen kannattaa jättää taidokkaille ammattilaisillemme. Konesaumakatto tulee asentaa kattopeltiseppien toimesta, vaikka itsellä ei olisikaan peukalo keskellä kämmentä. Ammattitaidolla toteutettu peltikatto on kestävä, toimiva ja ongelmaton.

Peltikattoremontti voidaan tehdä myös talvella, sillä pakkasesta tai ajoittaisesta lumisateesta ei ole haittaa. Osaamme varautua talvisiin haasteisiin, joten vuodenajalla ei ole merkitystä. Ensin vanha katto kaikkine varusteineen puretaan. Lähes aina puramme ja vaihdamme myös peltikaton aluskatteen, sillä aluskatteet kestävät käytännössä saman verran kuin vesikatteetkin. Jos aluskate jätettäisiin vaihtamatta, sen uusiminen voisi olla edessä ennen kattopeltien tavoitteellisen käyttöiän päättymistä. Aluskatteen korjaaminen tai uusiminen edellyttää kattopeltien purkamista, joten molemmat on syytä vaihtaa yhtä aikaa. Aluskate on erittäin tärkeä osa peltikattoa, oli se sitten aaltopeltikatto tai vaikka lukkosaumakatto. Riippuu aluskatteesta, miten helposti mahdollinen kattovuoto on korjattavissa. Jos käy niin, että peltikatto alkaa vuotaa (esimerkiksi lumen aiheuttamien vaurioiden takia) aluskate estää katon alla olevia eristevilloja ja puuosia kastumasta. Jos aluskatetta ei olisi, kattovuodon korjaamiseksi ei riittäisi pelkkä vesikatteen paikkaaminen, vaan meidän olisi kiinnitettävä huomiota myös kastuneiden kattorakenteiden kunnostamiseen ja eristeiden uusimiseen. Aluskatteen tehtäviin kuuluu myös estää rakennuksen sisäpuolelta tulevaa kosteutta vaurioittamasta katon alapuolisia osia. Lämpötilaerojen vuoksi kosteutta voisi tiivistyä katon alapintaan, mistä se valuisi puurakenteisiin ja tipahtelisi eristeisiin. Aluskate estää tällaisen ”hikoilun” ohjaamalla vesihöyryn pois välikatolta ennen kuin se ehtii kondensoitua.

Aluskatteen vaihdon lisäksi varmistamme myös välikaton tuuletuksen toiminnan, ja teemme mahdollisesti tarvittavat korjaustoimenpiteet. Meidän asentamassamme peltikatossa ei ole mitään vikaa: kaikki kiinnityskohdat ovat varmasti tiiviitä, läpivientien toteutus on erinomainen, katon eristys on hoidettu esimerkillisellä tavalla, ja erilaiset suojapellitykset – kuten piipun pellitys – ovat luotettavasti paikoillaan. Myös rännit, kattoturvatuotteet ja muut kattovarusteet asennetaan asianmukaisesti. Kaikki toiminnaltaan epäluotettavat kattovarusteet kannattaa uusia samalla, kun vaihdamme rakennuksen katon. Katolle voidaan myös asentaa uusia varusteita, esimerkiksi aurinkopaneeleita tai kattoikkunoita.

Kattopeltien vaihto – missä tilanteessa riittää osittainen peltikattoremontti?

 

Osittaiselle peltikattoremontille pitää olla hyvät perusteet, sillä hyvin usein peltikaton aluskate on sellaisessa kunnossa, ettei sitä kannata jättää vaihtamatta, ja todella usein myös katon rakenteissa on jotain kunnostettavaa. Osittainen peltikattoremontti tarkoittaa sitä, että asentajamme uusivat pelkät pellit. Jotta pelkkien kattopeltien vaihto olisi kannattavaa, ei aluskatteessa saa olla reikiä tai kuluneita kohtia, eikä kattorakenteissa saa olla kosteutta tai vaurioita. Kun tulemme paikan päälle tarkastamaan rivitalonne, mökkinne tai omakotitalonne katon kunnon, osaamme kertoa, kannattaako peltikaton osittaista uusimista edes harkita. Hyvin usein joudumme toteamaan, että on paras suorittaa normaali kattoremontti aluskatteen uusimisineen päivineen.

On kuitenkin tilanteita, joissa peltikatto voidaan uusia nopeasti ja edullisesti eli uusimalla pelkkä vesikate. Ehkä peltikaton alla ei alun perin ole ollut aluskatetta, ja se on asennettu vasta joitain vuosia takaperin? Tällaisessa tilanteessa aluskatteen uusiminen ei olisi järkevää. Uudehko aluskate on varmasti suojellut katon rakenteita ja eristeitä kosteudelta, joten katon alla ei todennäköisesti ole mitään korjattavaa. Sellaisessakin tilanteessa voidaan harkita osittaista peltikattoremonttia, jos vesikatteen materiaali kuluu loppuun ennenaikaisesti. Peltikatteen huoltaminen on yhtä tärkeää kuin huopa- tai tiilikatteenkin huoltaminen, vaikka sammaleista ei olekaan pelkoa. Jos peltikattoa ei pidetä puhtaana ja hyvin maalattuna, astuu ruoste mukaan kuvaan. Ruoste voi saada jo parikymppisen peltikatteen uusimiskuntoon. Laskemme aina tarkoin, mikä on kustannustehokkain tapa saada katto kuntoon. Jos katossa on paljon ruostevaurioita tai muita ongelmia, voimme tulla laskelmissamme siihen tulokseen, että kattopellit on taloudellisempaa uusia kuin käsitellä niiden ruostevauriokohdat ja maalata katto.

Kun annamme hinnan peltikattoremontille, on se aina asiakasystävällisesti laskettu

Kattoremontin hinta lasketaan heti, kun olemme päässeet vierailemaan kohteessasi ja tekemään tarvittavat havainnot ja mittaukset. Lisäksi otamme huomioon kaikki asiakkaan toiveet kattoremontin suhteen, esimerkiksi sen, minkälaisen ja minkä värisen katteen tämä haluaa, koska kattoremontti voidaan aloittaa, muutetaanko katon harjakulmaa tai asennetaanko katolle uusia kattovarusteita. Laskemme hinnan kaikkien saamiemme tietojen perusteella. Pitkän kokemuksemme ansiosta osaamme arvioida varsin tarkoin, kuinka paljon työtunteja katon purkamiseen ja uusimiseen menee. Materiaalien menekin laskeminen on silkkaa matematiikkaa. Kirjallisessa tarjouksessamme on huomioitu koko urakka aina kuljetuskustannuksista loppusiivoukseen ja jätemaksuihin asti, eikä hinta muutu matkan varrella, ellei asiakas halua tehdä muutoksia. Peltikattoremontin hinnan voi maksaa osissa – kannattaa tutustua kauttamme saatavilla olevaan rahoitukseen! Rahoituspäätös tulee nopeasti, joten tämä yksityiskohta ei aseta kapuloita rattaisiin. Nopeus on tärkeää varsinkin kattovuodon jälkeen tarvittavan kattosaneerauksen yhteydessä. Mitä nopeammin ongelmat saadaan pois päiväjärjestyksestä, sen parempi.

Katon alla tehtäviä töitä voi löytyä laidasta laitaan

Vesikaton purkamisen ja uusimisen lisäksi tavanomaiseen peltikattosaneeraukseen sisältyy myös muita toimenpiteitä, kuten ruodelaudoitusten, tuuletusrimojen ja muiden puuosien uusimista, aluskatteen vaihto sekä esimerkiksi harjalistojen, harjatiivisteiden ja harjapeltituulettimen asentaminen. Tuuletusratkaisujen onkin syytä olla kunnossa, eli eristeiden ja aluskatteen välisen tilan on oltava tarpeeksi korkea, ja tuuletusaukkoja pitää olla tarpeeksi. Koska katon harjan tuuletusaukoista voi päästä roskia katon alle, kannattaa ne tiivistää hengittävillä tiivisteillä. Roskat ovat huono asia aluskatteen kunnon kannalta, eikä niitä saa edes pois purkamatta vesikattoa. Jos ilman vaihtumisen kanssa on ollut ongelmia tai välikatolle halutaan taata paras mahdollinen tuulettuvuus, on harjapeltituuletin hyvä idea. Aluskatteenkin on hyvä olla hengittävä, jotta välikatto tuulettuisi hyvin. Hengittävä aluskate sallii allaan olevan (sisätiloista nousseen) vesihöyryn poistua lävitseen, mutta vesikaton läpi tulevaa kosteutta se ei päästä katon alle. Jos vesihöyry jäisi poistumatta katon alta, se tiivistyisi kosteudeksi, mikä lahottaisi puuosat ja homehduttaisi lämpöeristeet. Hengittävä aluskate on mielestämme parempi vaihtoehto kuin vanhanmallinen kondenssisuojattu aluskate.

Katto asennetaan ruuveilla ja varustellaan toiveiden mukaan

Myös vesikatteen kiinnitysmenetelmät ovat kehittyneet. Lukkosaumapellit kiinnitetään loksauttamalla ne yhteen – tämä tekee saumoista hyvin vesitiiviitä. Kattoon lukkosaumapellit ja muut kattopellit kiinnitetään kateruuveilla. Ennemmin käytetyistä peltikattonauloista on luovuttu, koska naula nousee helpommin ylös laudasta. Katon alla olevat laudat turpoavat, kun ilmankosteus nousee, ja kutistuvat ilmankosteuden laskiessa. Ruuvit pysyvät paremmin kiinni, vaikka puu kosteuseläisikin. Hyvä tapa varmistaa vanhan vesikaton tiiviys on vaihtaa peltikattonaulat ruuveiksi. Näin kannattaa toimia varsinkin silloin, jos osa nauloista on jo noussut ylös tai irronnut kokonaan, tai jos vanhoissa nauloissa ei enää ole tiivisteitä. Tiivisteet varmistavat kiinnityskohtien vesitiiviyden, joten tiivisteettömät ruuvit tai naulat kannattaa ensi tilassa uusia.

Uusi katto varustellaan asiakkaan toiveiden mukaan. Joka katolle on taattava turvallinen pääsy, tuleehan sillä liikkumaan niin nuohoojia, kattohuoltajia kuin esimerkiksi katon korjaajia. Kattotikkaiden, kattosiltojen ja talotikkaiden lisäksi katolle tarvitaan myös lumiesteet, jos kattokaltevuus on 1:8 tai enemmän. Lumiesteet varmistavat pihan turvallisuuden, ja ehkäisevät katon vaurioitumista painavien lumimassojen liikkeiden takia. Katolle voidaan asentaa monia muitakin varusteita, mitkä liittyvät esimerkiksi asunnon ilmanvaihtoon (kuten ilmanvaihtokanavia, huippuimureita, liesituulettimen putkia tai esimerkiksi viemärintuuletusputkia). Lisäksi joka rakennuksessa on tarvetta toimivalle sadevesijärjestelmälle, eli vesikouruille sekä alastuloputkille, mitkä ohjaavat kattovedet pois talon rakenteista.

Palvelua tarjolla myös paikkaus- ja huoltotarpeiden tiimoilta

Kun rakennukseen on saatu uusi katto, halutaan sen totta kai kestävän mahdollisimman kauan. Tässä me voimme auttaa. Tiedämme, millaisia huoltoja aaltopeltikatto, lukkosaumakatto tai esimerkiksi suoraurainen muotokate vaatii kestääkseen 50 vuotta. Tekemiemme huoltojen avulla rivisaumattu peltikatto eli konesaumakate saadaan kestämään jopa sadan vuoden ajan. Kattohuoltojen hinnat ovat kotitalousvähennyskelpoisia, ja tarvittaessa niille saa myös rahoituksen. Sama koskettaa kaikkia peltikaton paikkauksia. Harva katto kestää 50 vuotta ilman, etteikö jotain kiinnitystä pitäisi uusia, jotain saumaa tiivistää tai jotain listaa kiinnittää takaisin kattoon – varsinkin meidän pohjoisissa olosuhteissamme, missä kattoa riepottelevat kovat tuulet, ja missä sen kuntoa uhkaavat myös rankkasateet ja tuhansien kilojen painoiset lumikinokset. Jos jotain paikattavaa löytyy, ota yhteyttä, niin kunnostamme kattosi käden käänteessä!

Jokainen paikkaustyö tai huoltotoimenpide kruunataan katon kuntotarkastuksella, minkä teemme kokonaan omaan piikkiimme. Kuntotarkastuksen aikana selvitetään se, onko katto vielä kaikin puolin ehjä ja tiivis. Tutkimme kaikkien saumojen ja tiivisteiden kunnon ja arvioimme sen, missä kunnossa katon maalipinnoite on. Varmistamme myös kaikkien kattovarusteiden kunnon sadevesikouruista aina savupiippuun asti. Kattotarkastukseen kuuluu myös piipahdus katon alla. Sieltä käsin tutkimme, onko aluskatetta tarve korjata jiirien tai läpivientien kohdalta, ja vaikuttavatko kattorakenteet yhä kuivilta ja ryhteviltä. Esimerkiksi ummehtunut ilma on hälytysmerkki, ja syyt sen taustalla on tarkasti selvitettävä. Ummehtuneisuus viittaa kosteuteen, joten tutkimme, onko kyse kondenssivedestä vaiko kattovuodosta.

Kaikki peltikaton huollot samasta paikasta

Peltikattoa pitää huoltaa harjaamalla, pesemällä ja maalaamalla (säännöllisten kuntotarkastusten lisäksi). Harjaamista tarvitaan yhtä usein kuin kuntotarkastuksiakin, eli ennen jokaista talvea ja heti jokaisen talven jälkeen. Harjaamisen avulla katolta poistuvat kaikki roskat ja kiinni tarttunut katu- ja siitepöly, mitkä voisivat sitoa kattoon kosteutta. Jos katto viettää pitkiä aikoja kosteana, alkaa se ruostua maalipinnoitteesta huolimatta. Harjaaminen ehkäisee tehokkaasti ruostevaurioita. Harjatessa osa roskista kerääntyy räystäskouruihin, joissa on varmasti muutenkin koivunsiemeniä ja havunneulasia. Jotta kourutkaan eivät alkaisi ruostua ja vuotaa, puhdistamme ne samalla.

Peltikattoa ei tarvitse pestä kuin lähinnä kattomaalauksen yhteydessä. Tehtaalta peräisin oleva pinnoite kestänee parikymmentä vuotta. Kun pinnoite on muuttunut ohueksi ja kuluneeksi, on se aika uusia, jotta ruoste ei alkaisi ahdistella kattoa. Ensin katto kuntotarkastetaan mahdollisten tiivistystarpeiden varalta. Tiivistetty katto pestään pehmytharjapesuna (ei missään nimessä painepesurilla) ja kuiva katto maalataan sopivan värisellä peltikattomaalilla. Myös rännit voidaan maalata yksin tein. Jatkossa huoltomaalauksia tarvitaan omakotitalon, mökin tai esimerkiksi rivitalon katolle noin 15 vuoden välein. Näillä eväillä katto ei ala ruostua ja haurastua!

Sammaleita peltikatolle tuskin syntyy, ja jos niin pääsisikin käymään, ne saavat kyytiä pelkällä harjaamisella. Joskus peltikatoltakin pitää pudottaa lunta. Jos näin on, ota silloinkin yhteyttä meihin, niin lumenpudotus sujuu kaikin puolin turvallisesti. Saat tästä samasta osoitteesta siis aivan kaikki peltikaton huollot ja korjaukset!

Vieritä ylös